Můj dům, můj hrad…

Můj dům, můj hrad…
Majetková trestná činnost vykazuje dlouhodobý statistický nárůst a bohužel tomu není jinak ani v našem městě. V poslední době narůstá počet případů především v oblasti vykrádání sklepů, zahradních chatek, garáží, movitých věcí ze zaparkovaných vozidel a neméně pak kapesní krádeže, krádeže jízdních kol, železného šrotu, kanalizačních poklopů, popelnic, železných roštů či okapových svodů a žlabů.
Ve většině případů s tím však samotná policie buď nemůže, nebo nedokáže
nic udělat. Ochránit svůj majetek preventivními prostředky by mělo být především v zájmu samotného majitele, i když v mnohých případech je opak pravdou. Lidé hojně nechávají
batohy, tašky či kabelky ve svých autech na parkovištích před obchodními domy nebo v nákupních košících bez dozoru či jízdní kola zamykají zámky, které přeštípne pachatel i obyčejnými štípacími kleštěmi. Lidé by si měli uvědomit, že pokud preventivně ochrání svůj majetek, předejdou tak možnosti stát se obětí této majetkové trestné činnosti.
V případě cizího majetku lidé často nad touto skutečností jen mávnou rukou. Ale je třeba mít na paměti, že pokud pachatel není dopaden jen proto, že právě neokradl Vás, ale „jen“ Vašeho souseda a Vy raději sklopíte hlavu, příště si může ten samý pachatel vybrat tu Vaší garáž či automobil.
A proto Vás tímto žádáme, abyste ke svému okolí nebyli „slepí“ a lhostejní a v případě, že uvidíte cokoliv, byť jen podezřelého, ihned to oznamte na tísňovou l. 156 nebo 158.
Bc. Tereza Dobrovolná
manažer prevence kriminality
Městská policie
Kralupy nad Vl tavou

Autor:admin