Kralupští horolezci překonávají sami sebe

KRALUPY n.V. – Pět lidí, pět kopců. Tři dny a tři tisíce metrů. Vlastně ještě víc! Pro mnohé složitá matematika, pro normální smrtelníky šílenost.

Ale pro členy Horolezeckého oddílu Kralupy nad Vltavou výzva a především parádní výlet. V pěti lidech jsme během tří dnů pokořili pět alpských třítisícovek. Nazuli jsme mačky, nabrousili cepíny a postupně jsme stanuli na Similaunu, se 3.603 nadmořskými metry páté nejvyšší hoře Ötztalských Alp, dále na Fineilspitze (3.514 m n. m.), Fluchtkogelu (3.500 m n. m.), Mittlere Guslarspitze (3.128 m n. m.) a Hintere Guslarspitze (3.147 m n. m.). Mákli jsme si pořádně, ale o to větší radost jsme měli sami ze sebe, když jsme se z úspěšné expedice vrátili.

Prohlédnout si záznam našeho putování a případně jej také ohodnotit můžete na facebook.com/HOKralupy. A pokud by Vás, stejně jako nás, lákaly procházky v řídkém vzduchu s tmavomodrou oblohou nad hlavou a bělostným sněhem pod nohama, snídaně ve společnosti svišťů a kamzíků či pohostinnost vysokohorských chat, přidejte se do našeho oddílu. Budete vítáni a navíc toho můžete zažít ještě mnohem víc.

Přijďte si zalézt „na Komendu“

Od září 2014 startuje tradiční kroužek lezení na umělé stěně. Pořádá ho náš Horolezecký oddíl Kralupy nad Vltavou společně se Společností pro rozvoj Dvořákova gymnázia a se ZŠ Komenského. První sraz je v úterý 9. září v 16 hodin u horolezecké stěny na ZŠ Komenského, další pak podle domluvy, pravděpodobně úterky nebo středy v odpoledních hodinách. Kroužek je určen dětem od 9 do 18 let a jedno pololetí vás bude stát 600,- Kč. Pokud jste ale žáky Dvořákova gymnázia nebo ZŠ Komenského, vyjde vás lezení jen na 500,- Kč.

Stěna je ale samozřejmě přístupná i nečlenům našeho kroužku či oddílu. Stačí se telefonicky domluvit na čísle 722 610 466, a pak už je na Vás, jestli chcete také zapůjčit veškeré vybavení, domluvit si hodinu s instruktorem, nebo si jen tak sám zalézt po 12 metrů vysoké stěně. Více informací najdete opět na našem Facebooku.

Víkend skalního lezení

A komu by byly chyty „na Komendě“ příliš malé, může se s námi na podzim vypravit na víkendový kurz Základy skalního lezení. V sobotu 18. října ráno vyrazíme do Srbska u Berouna, kde v sektoru Alkazar budou naši instruktoři předvádět základní principy lezení na skály a skalky. Akce je tudíž vhodná pro úplně začátečníky. Za jeden den zaplatíte 1.200,- Kč, nebo 2.000,- Kč za celý víkend. V ceně pak máte proškolené instruktory Českého horolezeckého svazu a MŠMT a zapůjčení veškerého potřebného vybavení. Sraz je vždy ráno v 9 h. v kempu u hřiště. Více informací najdete kde? Ano, na našem Facebooku.  😆

Zalezte k nám na Facebook

Tam nám také klidně napište, pokud byste měli nějaký dotaz stran plánovaných akcí, členství v oddíle, lezení či chození po horách, nebo kdybyste si prostě chtěli popovídat o našem oblíbeném sportu. Těšíme se na shledanou a (nejen) do nového školního roku vám všem, studentům i nestudentům, horolezcům i ostatním, přejeme hodně dobytých vrcholů, spoustu zdolaných stěn, pevná lana a zástupy správných parťáků, co vás budou jistit nejen na kopcích.

Horám zdar, Radek Jícha, předseda HO Kralupy

facebook-logo1

https://cs-cz.facebook.com/HOKralupy

Autor:admin