Souboj chemiček vyzněl pro Kralupy aneb Pohár České pojišťovny 2014

KRALUPY n. Vlt. – Pozornému florbalovému fanouškovi během posledního prázdninového víkendu, epilogu tohoto období volna, jistě neunikl fakt, že tyto dva dny jsou zasvěceny prvnímu kolu Poháru České pojišťovny. Tedy akci, která může a také pravidelně přináší různé zajímavé, více či méně překvapivé výsledky na úkor papírově silnějších týmů. Účastnil se také tým FBC Kralupy, který letos zavál los do Lovosic, šedého, nepříliš pohledného chemického města.

Skupina slibovala velmi vyrovnaná utkání, neboť již podle losu se jevila jako velmi těžká. Týmy domácích Lovosic a pražští Athletics Praha zastupovaly týmy z národních vyšších lig, zbylé dva týmy – Zdar Bar a Blue Horses Žehrovice byly buď výkonnostně na stejné, nebo horší úrovni než modrobílí Středočeši.
Sobota byla dnem prvních dvou zápasů. Nejprve čekal na modrobílé florbalisty celek domácích Lovosic. V tamější hale Chemik se úderem 15. hodiny rozhořel nejen boj florbalový, ale také boj dvou vzdálených chemiček, Lovochemie a Synthosu. A kdo že byl úspěšnější? Byl to boj do poslední vteřiny! Domácí jako by byli zaskočeni aktivitou hostů, kteří opět prokázali, že na silnější týmy umí zahrát a jsou na ně připraveni. Hosté byli aktivnější, přísloví o domu a hradu tentokrát neplatilo. Více šancí, pohledné kombinace, ale i odhodlání a lítý boj zdobil obě strany. Ke skvělému výkonu se vybičoval brankář Kralup Hoffmann, který po celý víkend platil za oporu v brance. Po závěrečném hvizdu slavily Kralupy vítězství v poměru 4:3 a nabouraly tak domácím jejich myšlenku na postup před domácím pohledem.
Po delší pauze následovalo v sobotu ještě jedno měření sil, s papírově slabšími Žehrovicemi, které navíc přijely ve skromném počtu 9 hráčů. Kralupy se pomalu dostávaly do tempa, ze kterého v začátcích utkání mírně vypadly. Ovšem našly opět oporu mezi tyčemi, kde tentokrát nastoupil do loňské sezony junior Martin Bresťák. A vedl si skvěle! Několik fantastických zákroků vlilo krev do žil kralupským hráčům. Ti začali být důraznější, efektivnější. Po ukončení zápasu svítilo na tabuli skóre 6:2 ve prospěch Kralup. Borci z města chemičky Synthos tak během prvního dne poháru vyloupily Lovosice hned dvakrát! Tento fakt přinášel reálné myšlenky na postup.
O to krutější bylo nedělní vystřízlivění. Dopolední remíza s týmem Zdar Bar, nutno podat ze strany Kralup vydřená, varovala před výkonnostním poklesem. Neplnění taktických pokynů, laksnost a nepřesnost, těchto vlastností se musely Kralupy rychle zbavit. Poslední zápas s pražskými Athletics = zápas pravdy o první postupové místo. Možná, že umístění bylo druhotné, důležité bylo zjistit, zda-li se Kralupům podařilo eliminovat nepřesnosti z předchozího utkání. Povedlo se. Byť soupeř byl technicky vyspělejší, nechali modrobílí na hřišti celé srdce, někteří si sáhli až na dno. Nebýt opět skvělého Hoffmanna, na konci by panoval vyšší, než dvougólový rozdíl. Kralupy silnějšímu soupeři podlehly poměrem 4:6 a ve výsledku obsadily druhé místo ve skupině. Což znamenalo postup do 2. kola.

Zápas 2. kola se odehrál v azylu v Přetlakové hale na Kladně. Soupeřem byl třetiligový Děčín, tedy celek, který již dokázaly Kralupy porazit. Historie se bohužel neopakovala. Soupeř tentokráte nic nepodcenil a zakousl se do nás od první minuty. Výsledkem toho bylo rychlé dvoubrankové vedení, které si Děčín udržoval přes dvě třetiny zápasu. Na každé naše snížení dokázali Severočeši obratem odpovědět. Rozhodující byla až závěrečná část, kdy mnohým hráčům Kralup došly v nezvyklém času 3×20 čistého síly (v lize hrajeme 3×12 pozn. autora). Soupeř dokázal v této části vytěžit z osmi střel sedm branek i s notným přispěním několika hrubek a bylo po zápase. Konečný výsledek je pro náš tým až příliš krutý. Děčín byl lepší, ale rozhodně ne o 6 branek.

AUTOR: Filip Janouch, FBC Kralupy n. Vlt.

pohar_cp

foto: FBC Kralupy

Autor:admin