BOTAFOGO MĚLNÍK – FK ČECHIE KRALUPY 3:1 (1:1)

MĚLNÍK / KRALUPY n. Vlt. – V sobotu 15. 11. sehráli fotbalisté FK Čechie Kralupy poslední mistrovský zápas podzimní sezóny v Mělníku s celkem Botafogo. 

Utkání začalo v rychlém tempu se šancemi na obou stranách. Jako první udeřili domácí. Hned v 1. minutě se dostali do šance, ale naše obrana odvrátila na roh, z kterého nic nebylo. V 6. minutě se odhodlal ke střele z dálky Měchura. Jeho střela skončila těsně vedle domácí branky. V 5. minutě musel trenér Hořínek střídat. Zraněného Vlka (tříslo) nahradil Petříček. V 7. minutě jsme se radovali z gólu. Petříček centrem z pravé strany našel Paprňáka, který prodloužil na úplně volného Tomáše Hubičku, a bylo to 0:1.

V 10. minutě jsme opět zahrozili. Všolák přihrál Petříčkovi, ale jeho střelu stačili obránci zablokovat. V 11. minutě měli domácí obrovskou šanci na vyrovnání. Sólo domácího útočníka brankář David Hubička perfektně zlikvidoval a zachránil čisté konto.

Potom přišli naše chvíle, kdy jsme měli utkání rozhodnout v náš prospěch. V 21. minutě se ve vápně uvolnil Jareš, obešel i brankáře, ale trefil obránce stojícího u tyče, přitom byla celá branka prázdná.

Ve 25. minutě měli šanci domácí, ale taky nedokázali proměnit. Ve 30. minutě šel Jareš sám na brankáře, ale opět si nedokázal poradit. Největší šanci na změnu skóre jsme měli my ve 34. minutě. Paprňák uvolnil Tomáše Hubičku a před ním byla úplně prázdná branka. Jeho dorážka z 10 metrů šla vedle. Asi jsme urazili fotbalového Boha. Ve 43. minutě po zahraném rohovém kopu úplně volný hráč na zadní tyči vyrovnal na 1:1.

Do druhého poločasu domácí hráči vletěli jako uragán a to jim přineslo změnu ve skóre. Po naší chybě v obraně se domácí dostali ke střele, která byla tečovaná a zapadla do naší branky 2:1. Domácí byli na koni a zle nás proháněli po hřišti. My jsme nebyli schopni pořádně si přihrát a vytvořit si nějakou šanci. V 60. minutě jsme se dostali do náhodné šance. Mynařík rozehrával trestný kop. Nejvýš vyskočil Prejza a hlavou prodlužoval na Paprňáka. Ten ale na prudký míč nedosáhl. V 66. minutě domácí hráč protáhl Hubičku křížnou střelou, ale ten vyrazil na roh. V 75. minutě jsme měli šanci. Všolák se uvolnil ve vápně, ale místo střely volil přihrávku na Jareše, kterého zradilo zpracování. V 76. minutě trenér Hořínek střídal. Měchuru nahradil Vydřihost.

V 81. minutě bylo po utkání. Domácí hráči rozebrali naši obranu a vyslali do brejku útočníka. Ten si tentokrát zachoval chladnou hlavu a lobem překonal našeho brankáře 3:1. Do konce utkání se už nic nezměnilo. Domácí vyhráli zaslouženě, protože dokázali své šance proměnit, kdežto my ne.    

AUTOR: B. Běhounek

Autor:admin