Strašidelné odpoledne již po jedenácté

KRALUPY n. Vlt. – Už jsme si zvykli, že když se blíží naše Strašidelné odpoledne, začíná se kazit počasí a prší a prší. I letos vypadalo vše velmi nepříznivě pro všechny zúčastněné. Ale nakonec déšť zůstal na celé páteční odpoledne v mracích, dokonce jsme viděli občas kousky modré oblohy. A kolem 17. hodiny mohlo 11. Strašidelné odpoledne začít. 

Zúčastnilo se jej 160 dětí a doprovod tvořilo přes 200 dospěláků… Děti v maskách krásných i škaredých strašidýlek, malinkých i větších čarodějnic, bílých paní, pestrobarevných podzimních skřítků i Sněhurky atd. soutěžily ve skákání v pytlích, v házení kroužků na malou ježibabu, v běhu přes překážkovou dráhu, skládání strašidelných obrázků – puzzlíků, v běhu s dýní mezi brankami a také na ně čekalo bludiště poslepu podle provázku. Ti, co dorazili v maskách, získali sádrovou medaili ve tvaru ducha. Sladkou odměnou byly všem soutěžícím lahodné perníčky, které děti dostávaly za razítka v soutěžních kartičkách od hradního dospěláckého ducha – Šárky.

S plnými bříšky (po opékání buřtíků) strašidýlka (za pomoci rodičů) rozsvítila svá světýlka a průvod se zářícími lampionky se vydal směrem na lávku k řece Vltavě. Tomu, kdo došel až na lobečský břeh, popřála dospělácká strašidla šťastnou cestu k domovu a slíbili jsme si, že za rok se opět sejdeme….

 AUTOR: Cvičitelé a cvičitelky TJ Sokol Kralupy nad Vltavou

 FOTO: Josef Vojtěchovský

Autor:admin