Utrpěné vítězství proti torzu Celticu

KRALUPY n. Vlt. – Futsal – 30. 11. 2014 – AFC Kralupy x Celtic Kladno 9:7 (5:5)

O výhře AFC nad pouhou pěticí kladenských hráčů rozhodl až čistý hattrick Vymětalíka v poslední dvouminutovce utkání. Do té doby Celtic s úspěchem využíval mnoha chyb kralupské obrany  k držení nadějného výsledku, i díky produktivnímu Rácovi (3+2).

Celtic dorazil k utkání 8. kola KP z předposledního místa tabulky s jediným hráčem na střídání, takže se zdálo, že bude pro v poslední době úspěšné domácí snadným soustem. Kralupy se však přizpůsobily tempu hostí a málem na to doplatily.

Ve 3. minutě se při TK Celticu z nenápadné pozice rozestoupila zeď a hosté se dostali lacino do vedení. T. Koláček vzápětí po dlouhém pasu a úniku zprava pouze nastřelil brankáře, ale Mára v 6. minutě vypálil rychlým bodlem zleva a trefil se přesně k pravé tyči – 1:1. V 8. minutě si vyměnil míč Vymětalík s L. Koláčkem, ale z hranice brankoviště nastřelil hrudník gólmana hostí. V 11. minutě se uvolnil Harmáček na půlící čáře, posunul míč doprava a rozběhnutý Všolák skóroval ranou pod víko na přední tyč. Ve 13. minutě zopakoval spolupráci Vymětalík s L. Koláčkem, ale tentokrát vystřelil po zemi na zadní tyč a brankář neměl nárok.

O minutu později AFC přišel již ve třetím domácím zápase za sebou o dvoubrankové vedení během 60 vteřin. Branka z velkého úhlu a další po chybné rozehrávce vrátily naprosto zbytečně hosty do hry. Na konci 15. minuty našel Vymětalík u pravé tyče Běhounka, který okusil gólovou radost znovu po dvanácti !! letech… takže vlastně poprvé, protože to si už jen těžko může pamatovat. Gól byl zaslouženou odměnou za jeho neustálý vířivý pohyb, trvale rozleptávající obrannou hráz Celticu. Kladenští znovu srovnali po špatném přebrání útočníků a prostrčení míče do brankoviště. Podruhé v utkání měl Celtic navrch minutu před půlí, kdy Rác hladce prošel středem a podstřelil Heimratha. Naštěstí pro domácí Harmáček srovnal stav již za 18 vteřin po velkém závaru před kladenskou bránou.

Brankové dostihy pokračovaly i ve druhé půli. Vedení na stranu AFC vrátil T. Koláček ve 26. minutě po rozehrání TK a své typické kličce pravá-levá na dlouhou nohu a přesné střele k levé tyči. Za hosty srovnal opět Rác po prosmýknutí po levé lajně, kdy míč po zásahu Heimratha v souboji se střelcem vylétl nahoru a spadl těsně za brankovou čáru. Ve 30. minutě nastřelil Vymětalík z úhlu bližší tyč, za 50 vteřin Všolák dorazil ze vzduchu vyraženou Márovu střelu pouze do břevna. Ve 33. minutě domácí chybovali v rozehrávce a nabídli tím hostům brejk a vedení 6:7.

Úsměvný moment přišel tři minuty před sirénou, kdy si dezorientovaný hráč hostí vzal time a začal organizovat powerplay. Spoluhráčům dlouho trvalo přesvědčit jej, že prohrává AFC a ne Celtic. V té době již domácí stáhli sestavu, ale pozorného brankáře Celticu se jim i přes únavu hostí a přibývající šance nedařilo překonat. Závěr však patřil Vymětalíkovi – 115 vteřin před koncem si vyměnil míč s T. Koláčkem, nastřelil bližší tyč, míč přes záda gólmana spadl těsně za čáru a bylo opět srovnáno. 47 vteřin před závěrem opět Vymětalík uvolnil Harmáčka vlevo, vlétl do brankoviště a jeho dravý průnik zakončil po zemi do odkryté svatyně. Poslední branku vstřelil v samém závěru z dlouhé penalty.

AFC se vítězstvím vrátil ve velmi vyrovnané tabulce na třetí příčku a zároveň se poprvé vzdálil od sestupových míst na větší bodový rozdíl. V neděli 7. 12. zajíždí Kralupy k nováčkovi KP, týmu Joga Mladá Boleslav.

Sestava, branky a asistence AFC: Heimrath – Karas, Běhounek (1+0), T. Koláček (1+3), Mára (1+0) – Vymětalík (4+1), L. Koláček (0+2), Harmáček (1+2), Všolák (1+0)

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin