Kralupáci přestříleli MCE Slaný

KRALUPY n. Vlt. – V 18. kole KP ve futsalu zavítal na palubovku Kralup již tradiční soupeř, MCE Slaný. Vzhledem k posledním domácím nezdarům AFC a postavení v tabulce bylo MCE mírným favoritem a dění na hřišti v první půli to jen potvrzovalo, v té druhé ale vzaly veškeré papírové předpoklady za své a AFC si otevřel nevídanou střelnici, kdy skóroval celkem sedmkrát.

Oproti zápasu v Příbrami v minulém kole do sestavy přibyl Karas, a to rovnou s kapitánskou páskou, v bráně vyměnil Poláka Heimrath. Kralupy zahájily nebojácně, držely balón častěji na svých futsalkách, ale převaha byla pouze platonická, bez větších střeleckých příležitostí. MCE čekalo na brejky a spoléhalo se na lepší individuální schopnosti a technické dovednosti svých hráčů. Během páté minuty slánští vstřelili dvě slepené branky v rozmezí pouhých 25 vteřin a s domácími to nevypadalo vůbec dobře. Nadále hráli svojí trpělivou hru, ale přes pevnou a kompaktní obranu MCE si nebyli schopni vypracovávat větší příležitosti.

Větší šance měli hosté, kteří se dokázali prosazovat v akcích jeden na jednoho, proti dalšímu posunu skóre byl ale výborně chytající Heimrath. Když už se schylovalo k nelichotivému zápisu třetího poločasu bez vstřelené branky v řadě, vzal na sebe odpovědnost trenér Vymětalík a po překvapivě rozehraném rohu našel osamoceného Karase, který tváří v tvář brankáři MCE nezaváhal a zkušeně balón postrčil za čáru. Časomíra, počítající dobu, po kterou AFC nevstřelil branku, se tak zastavila na rekordních 67 minutách. Do kabin se tak šlo za mnohem příznivějšího stavu 1:2.

Do druhé půle naskočily Kralupy odhodlaně s vědomím, že skórovat lze. Tetiva hned v prvním střídání druhé půle prolétl obranou MCE po pravé straně a málem zlomil tyč branky hostů z vnějšku. Stejně se do toho opřela i druhá čtyřka, Moravec si vyměnil balón s Harmáčkem a z levé strany z poměrně velkého úhlu trefil bodlem na zadní tyč. Ve 24. minutě tak bylo vyrovnáno.

První čtyřka se v následujícím střídání nechtěla nechat zahanbit, Vymětalík parádně našel na zadní tyči Šarocha při přečíslení tři na jednoho a Kralupy poprvé v zápase vedly. Na palubovku nastoupila druhá čtyřka a situace se opakovala, Heimrath dlouhým výhozem oslovil Moravce, ten vydoloval balón ze souboje s brankářem a nabil na vápno Harmáčkovi, který nekompromisně zavěsil. A pak už to znáte – střídání, první čtyřka a gól… Vymětalík opět lahůdkově předložil na zadní tyč Šarochovi a ve 28. minutě to bylo rázem 5:2.

Domácí byli na koni, zaskočení slánští si vzali oddechový čas, po kterém začali hrát power play. To se vzápětí ukázalo jako dobrý tah, když už po 20 vteřinách snížili na 5:3 – střílenou přihrávku na zadní tyč si za překvapeného Heimratha srazil do vlastní branky Mára.

Nervozita v hlavách kralupských hráčů začala stoupat, ale naštěstí domácí řady uklidnil ve 31. minutě brankář Heimrath, který nákopem přes celé hřiště trefil opuštěnou svatyni MCE. Aby toho klidu nebylo příliš, o slovo se přihlásil za 40 vteřin opět Mára a po další střílené přihrávce slánského hráče vymetl růžek Heimrathovy branky. Zde se jen potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, když 5 vteřin předtím Harmáček trefil břevno, od kterého se balón odrazil jen těsně před čáru.

Následujících 5 minut se domácí srdnatě bránili náporu Slaného, které nadále pokračovalo v power play, i dlouhé penaltě za šestý faul, ale Heimrath měl svůj velký den a střelu nadvakrát zpacifikoval. Ve 36. minutě se po levém křídle prosmýkl jako lasička Karas a svým typickým bodlem vymetl levou šibenici a zdálo se být rozhodnuto, zvlášť když o minutu později zvyšoval již na 8:4 Moravec ze zkráceného TK po šestém faulu MCE. Ve 38. minutě již jen kosmeticky upravili skóre hosté na 8:5, v závěru ještě domácí několikrát pronikli do otevřené obrany hostí, ale vytěžili z toho jen Harmáčkovu tyč.

Kralupy podaly výborný týmový výkon, podpořený skvěle chytajícím a tentokráte i střílejícím Heimrathem a získaly vzhledem k ostatním výsledkům velmi důležité body. V 19. kole zajíždí AFC v sobotu 28. února na Kladno, kde se utká s místním Celticem, jehož dres obléká nejproduktivnější hráč soutěže – Rác. Půjde o přímý souboj o pátou příčku, oba týmy mají momentálně 25 bodů.

 AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin