Tři roky čekali na výhru

KLADNO / KRALUPY n. Vlt. – Poslední vítězství získali futsalisté AFC při neúčasti své hvězdy Vymětalíka 12. 2. 2012 a teprve nejpropustnější obrana celého KP jim umožnila zopakovat tento pocit 28. 2. 2015. Ofenzivní přednosti zkušených kladenských hráčů i kanonýra Ráce eliminovaly Kralupy výborným pohybem, trpělivou hrou ze zabezpečené obrany si vypracovaly šancí na dva zápasy a jen zbrklá koncovka zabránila rekordní výhře. Velký podíl na výhře má dobrá hra všech obránců, velmi produktivní Šaroch, střelec čtyř branek a Polák, který podržel tým zákroky proti Rácovi v klíčových okamžicích druhé půle.

Celtic Kladno x AFC Kralupy 4:8 (2:4)

Hosté nastoupili k utkání 19. kola kromě Vymětalíka také bez brankáře Heimratha, naopak se do sestavy vrátil po pauze L. Koláček. Do zápasu vstoupil aktivněji Celtic, hrající s klasickým pivotem na hrušce, ale kralupští stačili zachytávat většinu domácích náběhů. Výjimkou byla levá tyč nastřelená Rácem po samostatné akci a vedoucí branka Celticu ve 4. minutě po nevinné střele zleva, tečované blokujícím Moravcem. V 6. minutě nastřelil Karas v pozici na zadní tyči na dlouhou nohu pouze boční síť, Harmáčkovu střelu po zisku míče zastavil gólman. Několik dalších slibných přečíslení nedotáhli nikým neatakovaní futsalisté AFC do konce díky uspěchané kombinaci. V 11. minutě však dorazil vyraženou střelu Šarocha na pozici obránce úspěšně zaskakující Tetiva a srovnal. Již po 15 vteřinách Harmáček perfektně předložil míč na brankoviště Moravcovi a ten technickou střelou do horní poloviny branky otočil skóre. Dorážka Harmáčka po dalším rychlém brejku třech na jednoho vzápětí skončila vedle zadní tyče, nevídaný samostatný únik Šarocha z vlastní poloviny potom zastavil pádem pod nohy brankář domácích. V 15. minutě AFC netakticky neobsadil volného hráče po RK a Celtic naprosto zbytečně srovnal. V 19. minutě při dalším přečíslení Tetiva vystřelil slabší levou nohou doprostřed branky a dorážkou zblízka minul Všolák, ale o chvilku později si po rychlé akci celé čtyřky seběhl na zadní tyč Tetiva a po Všolákově přihrávce vrátil Kralupům vedení. Šest vteřin před sirénou unikl opět sám Šaroch a nad padajícím brankářem míč převalil do sítě počtvrté – 2:4.

Ve 22. minutě předvedl Šaroch, že mu hra ve velké hale nadmíru vyhovuje. Na vlastní polovině vybojoval míč, vyměnil si ho s Márou a ze zadní tyče zvýšil náskok AFC. Ve 25. minutě výborně zastavil slibnou akci Celticu Všolák skluzem, ale pouze za cenu RK a z něj špatně obsazený hráč po obloučku za obranu a opět teči bránícího hráče prostřelil Poláka – 3:5. V další minutě vystřelil Karas a opět Šaroch zblízka dotlačil balón do branky pošesté. V následujících minutách se lámal chléb, Kladenští trefili zdálky levou tyč, Harmáček nevyužil další sólový únik a domácí opět hodně lacino snížili na 4:6 po zbytečné ztrátě AFC na vlastní polovině. Naštěstí dvě následující obrovské šance Ráce zlikvidoval dobře postavený Polák. Po dalším brejku, tentokrát dva na jednoho, trefil Tetiva z levé strany ve 29. minutě bližší tyč opuštěné brány. Domácí začali vytahovat brankáře do pole, ale jejich power play nepřinesla žádný překvapivý moment. Ve 34. minutě se pokusil o tvrdou střelu Všolák, víceméně neúspěšně, ale míč se po zásahu brankáře odrazil k volnému Koláčkovi, který vrátil hostům tříbrankové vedení. Poté hosté nevyužili nájezd dva široko-daleko sami na gólmana, což se jen tak nevidí, Tetiva minul zdálky opuštěnou bránu a tak skóre uzavřel hrdina večera Šaroch, když pět vteřin před závěrem těsně před brankovou čarou doběhl střelecký pokus Poláka, mířící vedle opuštěné klece.

Po druhém vítězství pod novým, ale úspěšným, kapitánem Karasem poskočily Kralupy až na 4. příčku tabulky a zároveň se prakticky zachránily. Pokud přidají ještě alespoň tři body, neměla by jim první polovina tabulky uniknout. V neděli 8. března mají první pokus, v domácím mači se zachraňující s Jogou Mladá Boleslav.

Sestava a branky AFC: Polák (0+1) – Všolák (0+1), Tetiva (2+0), Mára (0+1), Karas (0+1) – L. Moravec (1+0), Harmáček (0+2), Šaroch (4+1), L. Koláček (1+0)

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy

Autor:admin