Minipodniky na Komendě

KRALUPY n. Vlt. – V letošním školním roce se žáci 9.C zapojili pod vedením Mgr. Pavly Černé a Mgr. Ivany Šulové do projektu „Podnikáme-pomáháme, aneb základy podnikání se sociálním aspektem“, který je financován z fondu Evropské unie. Jedná se o projekt Minipodniky, který je založen na principu vzdělávání žáků a studentů v oblasti podnikání.

Foto_Zážitek

Tým agentury Zážitek

 

My jsme založili cestovní agenturu „Zážitek”, která bude připravovat výlety, exkurze a vystoupení pro mladší žáky základních škol a hlavně pro seniory. Již po několikáté jsme navštívili Dům s pečovatelskou službou v Kralupech nad Vltavou a naše známé seniory a hlavně seniorky, kterým jsme připomněli svátek MDŽ, na který byli všichni celý svůj život zvyklí.

Naše Cestovní agentura Zážitek připravila pásmo kulturních představení. Vystoupili žáci naší školy. Senioři si mohli poslechnout malebný zvuk houslí, na které zahrála jako opravdová virtuózka Markéta Bendová. David Petro zahrál několik písní na zobcovou flétnu a Denisa Šrámková odrecitovala známou báseň Vodník. Program byl doplněn tanečním vystoupením Viktorie Doležálkové a Michaely Góralczykové.

Pomalu přichází jaro, přinesli jsme ho tedy kousek s sebou i seniorům v podobě kytičky. Ale především, jak sami říkali, je vždy naše společné setkání zahřeje u srdíček, a to svědčí o tom, že i současná mladá generace dokáže vzpomenout na ty, co již dávno nejsou v produktivním věku, a potěšit jen pouhou návštěvou.

Jako upomínku na toto setkání dostali všichni malé dárečky, které jim budou připomínat, že jsou zde stále lidé, kterým na seniorech záleží. Moc se těšíme na naše další setkání, které proběhne v květnu a kdy se uskuteční program „Putování s Kralupskými strašidly“.

Video a fotografie z této krásné akce si můžete prohlédnout na našich webových stránkách http://minipodnikani-komenda.webnode.cz/, kde najdete spoustu dalších zajímavých článků z našeho projektu.

AUTOR: Mgr. Ivana Šulová, Mgr. Pavla Černá

FOTO: Lenka Šafratová

Autor:admin