Výsledky olympiád pořádaných DDM Kralupy nad Vltavou

KRALUPY n. Vlt. – Dne 3. 2. 2015 se v DDM Kralupy nad Vltavou konalo okresní kolo olympiády z německého jazyka. Zúčastnilo se celkem 25 dětí z celého okresu. Soutěž měla velmi dobrou úroveň a znalosti dětí byly vyrovnané. Soutěž řídila tříčlenná porota. Soutěžilo se ve třech kategoriích. Vítězem kategorie II.A se stala Kateřina Majerová ze ZŠ Veltrusy. V Kategorii II.B zvítězila Daniela Řádová z Dvořákova gymnázia. V kategorii III.A vyhrál David Mestenhauser z Gymnázia Jana Palacha Mělník.

foto 7. (2)

Zeměpisná olympiáda základních a středních škol se uskutečnila 18. 2. 2014. Celkem se zúčastnilo 62 žáků a studentů z celého okresu. Olympiáda proběhla celkem ve čtyřech kategoriích. Tematické zaměření olympiády bylo pro všechny okresy stejné a skládalo se ze třech částí: práce s atlasem, písemný test geografických znalostí a praktická. Organizace soutěže proběhla velmi dobře a ihned po skončení olympiády se všichni soutěžící dozvěděli výsledky. Poděkování patří studentům z kralupského gymnázia, kteří opravili a vyhodnotili odpovědi. Studenti i žáci dosahovali v jednotlivých kategoriích velmi dobrých výsledků.

Umístění:

Kategorie A: 1. místo – Jana Roubová (GJP Mělník)

2. místo – Vít Novotný (GJP Mělník)

Kategorie B: 1. místo – Daniel Běhounek (GFP Neratovice)

2. místo – Vojtěch Chalupa (ZŠ Ing. MPB Neratovice)

Kategorie C: 1. místo – Tereza Hardtová (ZŠ Komenského Kralupy)

2. místo – Jan Minařík (ZŠ ZŠ Ing. MPB Neratovice)

Kategorie D: 1. místo – Pavel Beneš (GFP Neratovice)

2. místo – Petr Ptáček (DG a SOŠE Kralupy)

Dne 3. 2. 2015 Dům dětí a mládeže pořádal okresní kolo olympiády z anglického jazyka. Soutěž probíhala na kralupském gymnáziu a zúčastnilo se celkem 33 dětí z okresu. Děti byly rozděleny na dvě skupiny, které řídily dvě dvoučlenné poroty pod vedením Mgr. Marcely Tesařové.

1. místo kategorie I.A (žáci do 7. ročníku ZŠ) – Daniel Mencl – GJP Mělník

1. místo kategorie II.B (tercie a kvarta) – Jan Toman – GJP Mělník

1. místo kategorie II.A (8.-9. roč. ZŠ) – Jan Minařík – ZŠ Ing. MPB Neratovice

1. místo kategorie III.A (střední školy) – Adéla Hurtíková – GJP Mělník

Všem vítězům blahopřejeme k postupům do krajských kol.

AUTOR a FOTO: Gabriela Junášková

Autor:admin