ZŠ Komenského nám.: Když chceš, tak to dokážeš

KRALUPY n. Vlt. – Ve čtvrtek 5. 3. 2015 k nám na Komendu zavítal český rapper Radek Banga, známý jako Gipsy. V rámci dvouhodinového preventivního programu pro žáky druhého stupně se nám na příkladu svého životního příběhu snažil vysvětlit, že když něco opravdu budeme chtít a uděláme pro to vše, tak to dokážeme.

IMG_6469

Radek Banga na Komendě

Na začátku zmínil rozdíly mezi realitou a počítačovou hrou. Poté již začal vyprávět o sobě, o svém dětství, rodině, kamarádech ze školy, problémech, se kterými se potýkal v dospívání, kdy si sáhnul až na samé dno. Jenže i přes to všechno se nevzdal a držel se svého hesla „věřit, chtít, konat“. Poutavé vyprávění Radek Banga obohatil několika hudebními vystoupeními, v závěru se pak se zájemci vyfotografoval.

 Anketa:

„Tento výstup se mi velice líbil, bylo to jako nějaká prezentace z počítače, vtipná, propracovaná a mělo to hlavu a patu. Nejvíce mě motivovalo, jak se dokázal dostat od nuly téměř na vrchol.“ (L. Macek, 8.A)

„Během toho, co jsem ho pozorně poslouchal, jsem zjistil, že to není jen hloupý rapper, ale že je celkem chytrý a to, o čem nám povídal, dávalo i celkem smysl. Ty příběhy byly zajímavé a měly něco do sebe.“ (D. Kocourek, 8.A)

„Gipsy je fajn. Umí hezky zpívat a je s ním sranda. Dávám mu palec nahoru.“ (M. Wagner, 6.B)

„Gipsy byl úžasnej, vtipnej a zajímavej. Vyprávěl nám o svém životě, čím si vším prošel. Je úžasné, jak se dokáže rozhodnout. A je docela hezkej, ale už je zadanej.“ (K. Bláhová, 6.B)

„Program byl skvělý a zajímavý. Dozvěděli jsme se, že bychom měli tolerovat ostatní, neutahovat si z nich. Máme se naučit být silní a nikdy se nevzdat. Nejvíce se mi líbilo jeho vyprávění o tom, co se mu stalo, jak to ustál a jak si splnil svůj sen. Z tohoto programu by se měli všichni poučit a zamyslet se nad svým chováním.“ (E. Laurychová, 9.B)

„Moc se mi tento program líbil a určitě jsem si vzala rady, jak se v životě chovat a co dělat, díky jeho vyprávění začínám také věřit ve své sny a plány. Určitě bych tento program doporučila jiným žákům a školám.“ (N. Lišková, 9.B)

„Líbilo se mi, jak mluvil a nedělal ze sebe pana dokonalého.“ (L. Hrašková, 8.B)

AUTOR: Barbora Vinczeová, 8.A

FOTO: Lenka Šafratová

Autor:admin