Kralupské AZ centrum nabízí příměstské tábory pro děti

KRALUPY n. Vlt. – Právě teď je ta nevhodnější doba připravit dětem program na letní prázdniny. Pokud jste se doposud nerozhodli, kde by v létě mohly Vaše děti smysluplně trávit čas, zažít dobrodružství a užít si v přítomnosti kamarádů plno legrace, tak rozhodně pokračujte ve čtení.

PT

Dětské tábory odjakživa k letním prázdninám patří. A na tuto skutečnost myslí také AZ centrum v Kralupech, jenž od roku 2011 pořádá tradiční příměstské tábory. Jak už z názvu vyplývá, příměstské tábory se od těch pobytových liší v místě konání, nikoliv však v míře kvalitního zajištění veškerých aktivit. Výkonná ředitelka Centra D8, které zastřešuje kralupské AZ centrum, vidí v příměstských táborech nový směr, jelikož rodiče se nemusí zabývat otázkou, co dělat v případě, že je dítě na nich fixované.

„Příměstské tábory se od klasického pobytového tábora liší tím, že rodiče přivedou dítě k nám do centra na osmou hodinu ranní a v 16 hodin odpoledne si ho opět odvedou domů. Dítě přespává doma u rodičů. Příměstské tábory jsou tedy vhodné zejména pro ty děti, které mají „problém“ odjet z domova a pobývat někde bez přítomnosti rodičů. Naše tábory fungují vlastně jako jistá náhražka celodenní družiny. O Vaše dítě se postaráme – zajistíme mu pitný režim, stravu, volnočasový zábavný program, dítě bude v kolektivu dětí a hlavně zažije spoustu legrace,“ objasňuje Iveta Fidlerová.

AZ centrum pořádá celkem osm turnusů, přičemž každý turnus je jinak tematicky zaměřený. Právě v tomto spočívá celé gró a originalita příměstských táborů. Zakladatelka kralupského AZ centra Eva Klesová vidí jedinečnost táborů také v jejich moderním a zábavném pojetí.

„Nabízíme zajímavá témata, pro děti atraktivní, ať už osvědčenou klasiku jako je třeba „Do pravěku s dinosaury” tak i „trendy” věci jako je SpongeBob. Každý týden má jinou táborovou hru, na jiné téma. Každý turnus má úvod, seznámení se, dále hlavní linku tábora a vyvrcholení. Děti si hrají, soutěží, učí se spolupracovat v týmu a zároveň poznávají svoje přednosti a nalézají všechny cesty, jak jich využít. Kromě etapové hry přidáváme i různé zajímavosti, jako je přespání v AZ centru, rodiče se tak můžou věnovat i sami sobě, závěrečné vystoupení pro rodiče, táborák, maškarní bál apod.,“ uvádí Eva Klesová.

Vedoucí a praktikanti příměstských táborů jsou zkušení a kreativní lidé, kteří odvádějí velmi zodpovědnou a především zapálenou práci. I letos tedy využijí veškerých možností, jak příměstské tábory co nejvíce přiblížit těm klasickým. Proto budou děti rozděleny na oddíly, zahrají si typické „táborovky“ a samozřejmě se budou rozvíjet v nejrůznějších disciplínách. Všechny tábory stmelují děti různého věku a odlišného pohlaví.

A z jakých turnusů a témat máte na výběr?

1. turnus – Pohádkové bytosti 6.–10.7.2015 

2. turnus – Indiánský týden 13.–17.7.2015

3. turnus – Western story 20.–24.7.2015

4. turnus – SpongeBob Squarepans 27.–31.7.2015

5. turnus – Olympijské hry 3.–7.8. 2015

6. turnus – Madagaskar 10.–14.8.2015

7. turnus – S dinosaury do pravěku 17.–21.8.2015

8. turnus – Passport to English 24.–28.8.2015

Těšíme se na vás!

příměstské tábory

Více informací a přihlášení:

Třebízského 524, 278 01 Kralupy n/Vlt., tel.: 734 621 386, e-mail: centrumkralupy@email.cz, rezervace: centrumkralupy.webooker.eu
www.centrumd8.cz, facebook/azcentrum

 autor: Karmela Beránková

Autor:admin