Medvědí dvojčata míří do Kralup

KRALUPY n. Vlt. – V sobotu 25. dubna 2015 zamíří do kralupského Lobečku už více než roční medvědí dvojčata Bára a Hugo. Tito potomci medvědů karpatských pochopitelně přijedou v doprovodu svého cvičitele Jaroslava Kani, který tyto chová spolu s několika dalšími šelmami v obci Veletice na Žatecku.

Převážně dravá zvířata spotřebují denně mnoho kilogramů masa, ale medvědi jsou naučeni i na chléb a zeleninu, nejvíce však prý milují šlehačku ve spreji! Na stravu si chovanci pana Kani vydělávají převážně účinkováním ve filmech i reklamě.
Když se zrovna nic většího netočí, tak pan chovatel s medvíďaty a případně i dalšími zvířaty přijíždí potěšit dětské návštěvníky menších i větších kulturních podniků. Potomkům samice Uty a samce Bleska je právě rok a čtvrt a jsou to již pořádně dovádiví cvalíci.
Obě medvíďata se svým chovatelem přijedou do kralupského Lobečku na sobotní odpolední Slet čarodějnic, bazilišků a podobných pohádkových postav, který proběhne na Paloučku vedle vinotéky pod hřištěm ZŠ Václava Havla. Bára i Hugo prý předvedou, co všechno se za rok už stihli naučit.
Děti si na paloučku dále popovídají s černokněžníkem, svezou na kolotoči, pohoupají na houpačkách, a když budou hodné, tak jim tatínek nebo maminka možná koupí buřta a la netopýří nožka nebo dokonce kousek dobře upečeného selátka.

autor: Martin Tlustý

letak

Autor:admin