Velvarský Blešák přispěl na kralupskou Farní charitu

VELVARY – První velvarský sousedský Blešák byl skromný a zároveň velice vřelý – vybralo se přes pět tisíc korun na tři charitativní projekty. Nejvyšší částka – čtyři tisíce korun – půjde na projekt Naše děti v Kongu Farní charity Kralupy nad Vltavou.  

Třetí dubnovou sobotu se ve Špejcharském dvoře naproti velvarské ZUŠce sešla jen desítka prodejců, nakoupit přišlo asi padesát lidí. Prodejci nabízeli výrobky z korálků, drobnou keramiku, pestré starožitné haraburdí, batohy, tašky, knížky a nejvíc se sešlo oblečení. Svůj stánek si otevřelo i několik dětí, které prodávaly vytříděné hračky a knížky. A protože ceny se držely hodně u země – oblečení, kniha i starý porcelán za deset i pět korun – ti, co přišli, měli šanci dobře nakoupit. Přesně podle hesla z plakátu: Pro někoho odpad, pro druhého poklad.

A taky, že příchozí hodně utráceli. Kromě zmíněného příspěvku na Kongo téměř sedmi stovkami lidé podpořili Lauru, velvarskou holčičku s obrnou a necelá pětistovka půjde na obnovu velvarského rybníka Malvaňák. 

Proč právě projekt kralupské charity byl tak oblíbený? Za to může kralupská kavárna Longberry, která Naše děti v Kongu dlouhodobě podporuje, a také na velvarský Blešák její majitelé zapůjčili kávovar a darovali i kávu z vlastní pražírny. Voňavý nápoj za dvacku (je to symbolická částka, protože právě tolik stojí jídlo pro jedno dítě na den v dětském domově v konžském Luangu podporovaném kralupskou charitou) se stal hitem Blešáku. Navíc velvarští farníci, kteří burzu pořádali, ke kávě napekli domácí sladkosti. Děkujeme jim i Kavárně Longberry.

První Blešák ve Velvarech máme tedy za sebou a těšíme se na další. Chystáme jej na červen.

autor: Pavlína Maloy Řezáčová, Magdalena Čechlovská, za organizátory akce

Invalid Displayed Gallery

foto: Magdalena Čechlovská

Autor:admin