Připravujeme projektový den Kralupy a okolí – Mapujeme Kralupsko

KARLUPY n. Vlt. – ZŠ Václava Havla, Kralupy: Součástí výuky na naší škole jsou projektové dny. Na květen máme naplánovaný projektový den na téma Kralupy a okolí. Do projektového dne se zapojí žáci II. stupně a třída V.A.

V týdnu od 11. do 15. 5. 2015 třídní učitelé uskuteční se svými žáky poznávací výlety a exkurze do Kralup a okolí.

Jejich cesty budou nasměrovány do Nelahozevsi – Dvořákova stezka – zámek Nelahozeves, do Veltrus – obora – zámek, do Miřejovic, Chvatěrub a Dolánek, Minic – kostel sv. Jakuba – Minická skála, Zeměch – rybníky – sprašová rokle, na Hostibejk a na Lutovník.

Cílem těchto exkurzí bude získat co nejvíce informací k vytvoření plánu trasy s popisem navštívených lokalit. V rámci exkurzí žáci využijí i program Městského muzea v Kralupech – navštíví výstavu o 2. světové válce.

Dne 22. 5. 2015 se uskuteční projektový den „Mapujeme Kralupsko“, na který si jednotlivé třídy připraví program a prezentace pro ostatní žáky. V programu zúročí výsledky exkurzí a získané zajímavosti z našeho města a jeho okolí.

Třídy se budou vzájemně navštěvovat tak, aby získaly informace o navštívených lokalitách v Kralupech a okolí. Na závěr projektového dne si žáci zkusí znalostní kvíz o našem městě. Výsledky projektového dne budou prezentovány formou výstavy ve spojovací chodbě na ZŠ Václava Havla. Tato výstava je zahrnuta do akcí v rámci oslav Dny Kralup.

autor: Olga Hanušová, výchovná poradkyně

Autor:admin