Kralupský Majáles to letos stihne ještě v květnu

KRALUPY n. Vlt. – Kralupský studentský Majáles si letos pospíšil a bude se konat v sobotu 30. května, tedy předposlední májový den.

Místem konání bude již tradičně loděnice Kotva pod kralupským Masarykovým mostem, a to od tří odpoledne. Dominantní částí programu bude vystoupení sedmero oblíbených hudebních skupin, které mají své fanoušky především ve věkové skupině patnáct až třicet let. Dvě z kapel jsou prakticky místní, zbylá pětice jezdí po celé republice a ti nejlepší rovněž do blízkého i dalekého zahraničí.

Nejvíce se mládež z Kralupska těší na velmi oblíbenou ska a reggae kapelu Fast Food Orchestra, která letos bude nově hrát a zpívat skladby ze svého listopadového alba ZEN, kde dokonce hned tři skladby zpívají česky. A nezní jim to vůbec špatně!

Druhou nejočekávanější skupinou je bezesporu pražská Prague Conspiracy, která je známá svými důkladnými kytarovými rify. S punkrockovou PC bude opět v Kralupech zpívat jejich zpěvačka Aneta, a to skladby z jejich posledního alba Renegades, které bylo z velké části natáčeno za účasti živého publika.

Zřejmě třetím nejzajímavějším hostem bude hip-hopové duo Prago Union, které je skutečně z nedaleké Prahy.

Co do počtu nejsilnější kapelou hned po Fastfood Orchestra bude ska-rock Interpret neznámý z Brandýsa nad Labem, kterého si na své akce vždy rádi zvali místní gymnazisté. Pánové z Brandýsa nedávno natočili poměrně zdařilý videoklip s názvem Finančník, což je jinak píseň z jejich posledního CD Je nás víc než to vypadá.

Další z oblastních kapel bude kladensko-pražské rockové kvarteto Dilated se svojí zrzavou frontmankou Lucií, která určitě patřičně podá písničku Sexi manéž z jejich posledního hudebního klipu.

Přímo kralupským želízkem v ohni se spoustou místních příznivců budou místní teenageři vystupující pod jménem Masto Crew, kteří jsou již vcelku důkladně odkojeni místním hudebním barem Ponorka, jakož i dalšími hudebními lokály, a to převážně pražskými.

O rockové balady trošku říznuté blues a funkem se na závěr postará velvarsko-kralupské kvarteto Exit 18 za mikrofonem s půvabnou Helenou Kopolovičovou.

Vstup na Kralupský Majáles je zdarma, kapely se zřekly značné části svých honorářů a doufají, že si návštěvníci alespoň pořídí jejich nová CD, která povětšinou vozí s sebou.

Plán vystoupení bude tradičně upřesňován přes webovské stránky i majálesovskou ksichtoknihu organizátorů do poslední chvíle, aby se daly podchytit i ty poslední změny. Mimokralupští musí počítat s tím, že kralupský most nebude tou dobou v provozu. Ani počasí zřejmě nebude úplně ideální, bude vhodné si na Majáles s sebou vzít nejlépe buď pláštěnku, nebo deštník, jakož i boty do vlhka. A protože to od vltavské vody v noci vždy patřičně táhne, přijde jistě i nějaký ten svetřík nebo teplejší bunda určitě vhod.

 

autor a foto: Martin Tlustý

 

Webovky organizátorů:

www.ddmkralupy.cz/majales

https://cs-cz.facebook.com/majales.kralupy

 

KRALUPSKÝ MAJÁLES 2015

SOBOTA 30. 5. 2015 od 15.00 hodin

Vstup zdarma – loděnice pod Masarykovým mostem

 

Předběžný časový harmonogram kapel

15:30 – 16:50 Masto Crew
17:25 – 18.10 Exit 18
18:30 – 19:15 Dilated
19:40 – 20:30 Interpret Neznámý
21:00 – 22:00 Prago Union
22:20 – 23:10 Fast Food Orchestra & Dr. Kary
23:30 – 00:30 The Prague Conspiracy

Změny v pořadí kapel vyhrazeny!

Autor:admin