Kralupy zůstávají nadále neprůjezdné

Uzavírka centra Kralup pro automobilovou dopravu byla i přes nesouhlas radních prodloužena Krajským úřadem do 30. června 2015. Z důvodu rekonstrukce vozovky v Mostní ulici, která přímo navazuje na Masarykův most, nejsou Kralupy stále průjezdné a toto dopravní omezení nadále komplikuje život občanům nejen v Kralupech, ale i v sousední Nelahozevsi.

Příčinou uzavírky není oprava mostu, jak se stále někte-ří domnívají, ale stavební a rekonstrukční práce na silnici, která na most přivádí dopravu z levého břehu řeky.Kraj, investor akce, uvádí jako důvod zpoždění dokončení stavby to, že část silnice utrpěla škody během povodní v roce 2013 a například odvodnění komunikace se ukázalo být v mnohem horším stavu, než se předpokládalo při zpracování projektové dokumentace a plánování harmonogramu prací. Stavební firma, která rekonstrukci provádí, už přislíbila posílení výrobních kapacit tak, aby byl nový termín dokončení 30. června dodržen. Středočeský hejtman současně také přiznal dílčí problémy ve financování stavby.

Ve středu 13. května došlo k plánovanézměně průjezdu městem směrem od sídliště Cukrovar k vlakovému nádraží. Křižovatka Na Františku byla zprůjezdněna po části nového kruhového objezdu. K tomuto datu zde byl také zrušen přechod pro chodce. Současně byl znovu zprovozněn přechod mezi Penny marketem a kostelem. Důležité je také zmínit, že současný stav vozovky mezi viaduktem a křižovatkou Na Františku není definitivní, bude zde položena ještě finální vrstva asfaltu a na přechodu bude obnoveno světelné značení.

Radka Holeštová

Autor:KZ