Zapojte se do soutěže „Co se dá vypěstovat ve městě“

Kralupy n. Vlt. – Ekologické centrum v Kralupech nad Vltavou pořádá k Mezinárodnímu roku půdy fotografickou soutěž, které se může zúčastnit každý, kdo pošle na adresu: ekoporadna@eckralupy.cz fotografii svého výpěstku, na které bude s výpěstkem i pěstitel a patrné i místo pěstování. Výpěstek lze osobně přinést do kanceláře ekocentra na náměstí Palackého č. 6 v Kralupech nad Vltavou.

Na fotografiích musí být zřejmá i velikost objektu, pro představu položte vedle například pravítko či metr. Vedle fotografie připojte text, ve kterém se pochlubte tím, co lze na fotografii vidět, kde a jak jste daný produkt vypěstovali. Uvítáme soutěžní exponáty vypěstované na zahrádkách, ale také na netradičních místech ve městě.

Soutěž potrvá až do konce října tohoto roku.

Nejúspěšnější pěstitelé budou odměněni hodnotnými cenami.

Mezinárodní rok půdy byl vyhlášen OSN s cílem zvýšit povědomí veřejnosti a odpovědných orgánů o důležitosti ochrany půdy a jejího udržitelného obhospodařování. V současné době probíhá po celém světě degradace půd, v ČR navíc velmi rychle ubývá rozloha orné půdy ve prospěch nové výstavby bytů, obchodních center, silnic a dálnic, skladových prostor apod. Každý den u nás ubude zhruba 15 hektarů ornice. To je o důvod víc, abychom se naučili s půdou dobře hospodařit a využívat každý prostor k pěstování užitkových rostlin.

autor: Jana Krátká, EC Kralupy

Více informací v přiložených souborech

PDF: Co_se_da_vypestovat_ve_meste

soutez_puda

Autor:admin