Nepoteče voda, budou se protahovat trubky

KRALUPY n. Vlt. – Pod kralupským „kulaťákem“ pod Hostibejkem se bude ve středu 10. června 2015 mezi osmou ráno až pátou odpoledne protahovat plastové vodovodní potrubí. Dle sdělení Středočeských vodáren v této době rovněž nepoteče voda v oblasti ulic Podřipská a Přemyslova včetně kralupského sídliště Hůrka.

voda
Občanům a zejména provozovnám veřejného občerstvení se doporučuje se zavčas předzásobit pitnou vodou do velkoobjemových nádob.
Během pokládky a protahování potrubí zřejmě dojde po dobu nezbytně nutnou i k omezení průjezdu přes dotyčný kruhový objezd.
Dvanáctimetrové modré vodovodní trubky z plastu Gerodur o vnitřním průměru 350 mm jsou již na místě od začátku měsíce složeny naproti oranžovému fitcentru. Pod většinou kruhové křižovatky se prý bude nové plastové potrubí protahovat tím původním o něco širším průměru, avšak na počátku vstupu do původního potrubí i na výstupu z tohoto je třeba uvažovat s patřičnými manipulačními prostory.
Finální výměna této podzemní klíčové části kralupského vodovodního potrubí následně umožní, aby v prostorách kruhového objezdu pod Hostibejkem byla provedena i finální pokládka vrchní asfaltové vrstvy, která již bude patřičně přiléhat k vedlejším pěším komunikacím.
Středočeské vodárny se tímto velmi omlouvají všem klientům i dalším občanům za dočasné přerušení dodávky pitné vody zapříčiněné již zcela nezbytnou rekonstrukcí jedné z klíčových částí kralupské vodovodní sítě.

Trubky.Gerodur.small Kulatak.pod.Hostibejkem.small

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin