Stavba lávky přes Zákolanský potok konečně začala

KRALUPY n. Vlt. – Stavební dělníci Vodohospodářských staveb o právě uplynulém víkendu započali s přípravou stavby krátké pěší lávky přes Zákolanský potok, který se o dvacet metrů dále pod Masarykovým mostem vlévá do řeky Vltavy.

lavka07

Lávka bude vycházet z právě dokončeného betonového podchodu pod levobřežním nájezdem na most u severního rohu kralupské nemocnice a bude ústit do křižovatky chodníků a cyklostezek hned pod úpatím pěší a cyklistické lávky na levém břehu řeky Vltavy.

lavka06

Firma nejdříve položila na dno potoka ploché panely, které již slouží jako opora pro stavební konstrukci. Poté bylo doupraveno místo pro budoucí železobetonové patky lávky, které se budou zakrátko betonovat. Jakmile beton v patkách patřičně zatuhne, dojde již k rychlé realizaci samotného přemostění potoka.

lavka05

Zaměstnanci Vodohospodářských staveb velmi prosí zejména cyklisty jedoucí dolů z lávky směrem do starých Kralup, aby při svém sjezdu patřičně zpomalili svoji rychlost a počítali s přítomností jak naproti jedoucích jízdních kol, tak chodců, a to zejména v oblasti zúženého průjezdního profilu zapříčiněného právě stavbou již zmíněné lávky.

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin