Bude most v Kralupech od 1. července otevřen?

Kralupy nad Vltavou – Stále dostávám dotazy týkající se znovuotevření kralupského mostu – bude opravdu rekonstrukce dokončena do 30. června? Optimisticky doufám, že ano. Je mi líto zejména starších občanů, kteří musí absolvovat k lékaři dlouhou a únavnou cestu z Lobečku přes lávku a oklikou kolem radnice do nemocnice. Je mi líto obchodníků na pravém břehu Vltavy, kterým klesly tržby mnohdy až k likvidační hranici.

CIMG7189

Lávka přes Zákolanský potok už má pevné základy

Požádala jsem o vyjádření investora akce – Středočeský kraj, a zde je odpověď tiskového oddělení Středočeského kraje: „Podle zhotovitele Vodohospodářských staveb s.r.o. je termín dokončení stavby  s datem 30. června 2015 reálný. Most přes Vltavu by měl být po ukončení uzavírky od 1. 7. 2015 opět průjezdný, a to i pro nákladní vozidla.

CIMG7191

Na lávku navazuje nový podchod pod silnicí

Do konce měsíce června by měla být také dokončena stavba nové lávky přes Zákolanský potok a položen nový povrch na komunikaci II/101. Dokončena bude do uvedeného termínu také stavba nového podchodu směrem k lávce a ukončeny budou i stavební práce na kruhovém objezdu pod kopcem Hostibejkem.“

Doufejme tedy, že stavebníci svá tvrzení naplní a Masarykův most včetně křižovatky Na Františku, kde se buduje kruhový objezd, bude od začátku letních prázdnin opět průjezdný.

CIMG7192

V pondělí 15. června začalo „zasypávání“ vnějších stěn podchodu – příprava podloží pro silnici.

 text a foto: Radka Holeštová, šéfredaktorka KZ

Autor:admin