Chvatěrubské brnkačky – festival dobré muziky

Chvatěruby – V sobotu 20. 6. 2015 se v Turistickém centru na hřišti ve Chvatěrubech uskutečnil „nultý“ ročník festivalu „Chvatěrubské brnkačky“. Před skvělým a početným obecenstvem se osm hodin na pódiu střídalo pět amatérských kapel z Kralupska.

Trampské i country písničky si publikum užívalo a zpívalo spolu s účinkujícími. Kdo přišel, určitě nelitoval. Vydařilo se i počasí. Odměnou všem muzikantům byl nadšený aplaus diváků.

Jako první zahájili domácí muzikanti – uskupení „Chvatěrubské brnkačky“ – a nasadili laťku kvality velmi vysoko. Další kapely „Kralupští draci“, „Kovošrot“, „Hoši od Ropné řeky“ (všichni z Kralup nad Vltavou) a „Mira band“ (vedoucí z Chvatěrub) se v dvoukolovém klání nenechali zahanbit. V konečném výsledku byli vítězové, včetně nadšených diváků, všichni.

Závěrem patří velký dík všem organizátorům – zejména panu Karlu Uhlířovi, Vlastovi Hůlovi a týmu pana Turinského, který zajistil bohatý sortiment občerstvení pro všechny přítomné.

Chvatěrubské brnkačky se prostě vydařily a lze si jen přát, aby se z této ojedinělé a nevšední akce posléze stala tradiční záležitost. „Vždyť dokud se zpívá…“

autor: Toník (Yetti) Jelínek (Kralupští draci – mandolína)

foto: Zdeněk Špička

fotogalerie zde: https://zdenekspicka.zonerama.com/Album/755972

Autor:admin