Prázdniny jsou v AZ centru pro každého!

Kralupy nad Vltavou – Máte během prázdnin práce až nad hlavu a nevíte si rady s hlídáním? Svěřte Vaše dítě do AZ školky v Kralupech nad Vltavou, která na rozdíl od běžných školek funguje nepřetržitě celé léto. Školáci si zas mohou užít prázdninovou atmosféru na tradičních příměstských táborech.

Prázdninová školka je vhodná pro všechny děti od věku jednoho a půl roku i předškoláky. Dveře školky budou v průběhu prázdnin otevřené jak dětem, které ji již navštěvují, tak i dětem „zvenčí“. Podstata totiž spočívá v tom, že rodiče si mohou určit, na jak dlouho svěří dítě do péče paní učitelek. To znamená, že rodiče mají na výběr, kolik týdnů budou jejich ratolesti do školky docházet.

Vedoucí AZ školky Alena Nováková věří, že prázdninový provoz je velmi smysluplný. „Děti stráví prázdniny ve společnosti svých vrstevníků a formou her se budou neustále vzdělávat a rozvíjet,“ konstatuje oblíbená paní učitelka.

Prázdninová školka také nabídne pestrý program, který bude různorodě tematicky zachycený. Během prázdnin budou jednotlivá témata týden co týden aktualizována a následně uveřejňována na webových stránkách. „Budeme se věnovat především prázdninovým tématům, jako jsou například prázdniny u moře či na venkově, vodníci v českých vodách apod. To znamená, že si s dětmi popovídáme o tom, kdo už u moře byl, kdo strávil čas na venkově, budeme provádět výtvarné činnosti, které se k danému tématu vážou. To znamená, že si namalujeme moře, domácí zvířata, vyrobíme si vodníka nebo se za vodníky podíváme přímo k řece,“ přibližuje náplň prázdninové školky Alena Nováková.

Kouzlo AZ Školky spočívá hlavně v individuálním přístupu k dětem a také k rodičům.
„S rodiči si vždy při jejich příchodu do školky povídáme o tom, co nás čeká, co jsme v daný den dělali a samozřejmě je informujeme o tom, jak se dítě zapojuje do jednotlivých aktivit. Rodičům tedy předáváme veškeré informace o tom, co dítě zvládá a v čem má naopak ještě nějaké rezervy. Dennodenně dokonce sdílíme na facebook fotografie z naší činnosti, o které tak mají rodiče rázem přehled.  A jak jsme se již mnohokrát přesvědčili, rodiče tuto službu vítají s otevřenou náručí. Na nové fotky se vždy těší, a zároveň také mají pocit, že nepřicházejí o to, co jejich dcera nebo syn právě dělá. Mezi námi tedy neustále probíhá vzájemná komunikace,“ doplňuje vedoucí školky.

Každodenní aktivity, mezi které se řadí výtvarné, pracovní, hudební či dramatické činnosti, pohybové aktivity, příprava dětí na pobyt v přírodě, ale také svačinky, budou během léta při hezkém počasí probíhat venku. Děti si navíc každý týden odnesou domů nejrůznější výrobek, který se bude opět vázat ke konkrétnímu tématu. Prázdninová školka bude v provozu každý den od 7.00 do 16.00.

Děti starší pěti let se mohou také zúčastnit tradičních příměstských táborů. AZ centrum pořádá celkem osm turnusů a ještě zbývají poslední volná místa. Děti na táborech zažijí plno zábavy a dobrodružství a chybět nebude ani opékání vuřtů. Na příměstských táborech vládne atmosféra jako na těch tradičních pobytových. S výjimkou toho, že se děti po pěkně stráveném dni opět vrací zpět domů a přicházejí až další ráno vstříc novým zážitkům. Program příměstského tábora začíná v 8.00 a končí v 16.00. Během dne je zajištěna celodenní strava. První turnus začíná již 6. července a to na téma pohádkové bytosti.

Veškeré informace o činnosti AZ centra naleznete na webových stránkách www.az.centrumd8.cz.
V případě Vašeho zájmu či dalších dotazů ohledně plateb a přihlášek kontaktujte AZ Centrum prostřednictvím e-mailu centrumkralupy@email.cz, telefonicky na 734 621 386. Máte-li zájem získat více informací o aktivitách školky, informujte se u vedoucí školky prostřednictvím e-mailu azskolka@email.cz, telefonicky na 773 255 697.

autor: Karmela Beránková

Invalid Displayed Gallery

foto: archiv AZ centra

Autor:admin