Mladší hokejový dorost si to rozdal s HC Junior Mělník

Kralupy nad Vltavou – Na koupališti se sice ještě plave, na kralupském „zimáku“ místní ledaři již ale od poloviny srpna uvádějí do provozu ledovou plochu, kterou během tropických nocí horko těžko obohacovali o další ledové vrstvy. Plocha je již způsobilá pro hokejové tréninky a přípravné zápasy, jakož i pro tréninky krasobruslení, její parametry však ledaři z Kralupské sportovní budou pro nadcházející sezónu ještě dále vylepšovat.
V neděli 23. srpna 2015 mladší kralupští dorostenci v modrobílých dresech sehráli první přípravné utkání s ostřílenými mělnickými kolegy v červenočerném, proti kterým budou od září hrát v západní části Ligy mladšího dorostu. Na obou týmech byla vidět systematická příprava, trošku víc to však skřípalo v kombinacích, ale právě kvůli sehranosti se tato přípravná hokejová utkání konají.
Utkání se rychle rozeběhlo a oba dobře rozbruslené týmy čekaly na sebemenší chybu soupeřů. První gól za záda kralupského brankáře vsítil mělnický Brambach 13, který akčně využil chybnou kralupskou rozehrávku a upravil zatím nerozhodný stav na 0:1 pro HC Junior Mělník.
Během druhé třetiny měli kralupští dorostenci hned několik šancí skóre vyrovnat, ale kvůli slabé domácí koncovce se stále nedařilo. Nedáš, dostaneš! Mělničtí aktivně využili následné zaváhání kralupské obrany a Šebíková 21, za asistence Skřivánka 23, něžně, leč důrazně, upravila skóre na 0:2 pro Mělník.
Oba dva, přes léto odpočaté týmy, rozhodně tempo zápasu nezvolňovaly. Kralupští aktivně využili přesilovku a Šiška 19 za asistence Soukupa a V. Hese upravil skóre na 1:2. Dále následovala přesilovka mělnických, kterou však soupeř přes veškerou snahu nevyužil, a tak skóre do konce druhé třetiny nedoznalo změn.
Ve třetí třetině musíme nejdříve pochválit kralupského gólmana, který dokázal zmařit výslovnou mělnickou tutovku. Oba soupeři poté poněkud přitvrdili, protože pouze jednogólový rozdíl nenechával oba týmy ani jejich trenéry rozhodně v klidu. Útočná snaha se nakonec vyplatila mělnickým, když Šípek 10 z poměrně těžkého úhlu doslova zázrakem prostřelil kralupského brankáře a upravil skóre na závěrečných 1:3 pro HC Mělník. Ke konci poslední třetiny oba juniorské týmy hrály přesilovky, ale ke změně skóre již nedošlo.
Filmovou reportáž z průběhu zápasu natáčelo rovněž Kralupské televizní zpravodajství, záznam se již připravuje do vysílání!
Hlavní kralupský trenér Lukáš Majer po utkání pro portál svého HK po utkání řekl:
„Odehráli jsme vůbec první utkání po společném týdnu tréninku. Na soupeři bylo jasně znát, že je na ledě už déle. Po většinu utkání nás přehrával a byl zaslouženě ve vedení. Za solidní pasáž z naší strany můžeme považovat část druhé třetiny, ale jinak měl soupeř skutečně jasně navrch. Čeká nás tedy ještě velká spousta práce a dřiny, ale od toho jsme všichni tady.“
Kralupští mladší dorostenci začínají od září 2015 hrát v západní části Ligy mladšího dorostu. K odehrávce prvního kola této dorostenecké ligy se vypraví v neděli 6. září na Mělník, kde je od 14 hodin bude čekat právě tým HC Junior Mělník, se kterým Kralupští již v neděli 23. srpna sehráli výše zmiňovaný přípravný zápas.
Více o kralupském hokeji: www.hokejkralupy.cz

 autor: Martin Tlustý

 

Autor:admin