Terasy u mostu se mění v turistické centrum

Většina obyvatel města si jistě všimla, že na předpolí Masarykova mostu probíhá stavební činnost. Město se rozhodlo zrekonstruovat zdevastované původní terasy a mýtný domek a najít pro ně smysluplné využití. Ve spolupráci s projekční kanceláří Ing. Kaňky byl zpracován záměr a následně projekt na využití pro Turistické centrum s občerstvením. K realizaci nám pomohlo vyhlášení dotačního titulu Regionálním operačním programem Střední Čechy, kdy město obdrželo na realizaci dotaci ve výši cca 9,4 mil. Kč s tím, že celkové náklady jsou cca 11,5 mil. Kč. Následně byl na akci vysoutěžen dodavatel a akce realizována.

K datu uzávěrky tohoto čísla byla akce stavebně dokončena a probíhalo vybavování objektu nábytkem. Město také vyhlásilo výběrové řízení na provozovatele, kde konečný termín podání nabídek byl do 30. 9. 2015. Krátce něco k technickému řešení – vstup do turistického centra bude jednak od Masarykova mostu, jednak z nábřeží Vltavy a jednak novou cestou z ulice u Komenského školy. Na původní terase vznikl uzavřený prostor s výrazným prosklením pro vlastní turistické centrum s občerstvením. Zde bude možné získat veškeré informace o městě a okolí, bude zde také k dispozici počítač s internetem, dataprojektor s plátnem a samozřejmě volně přístupná Wi-fi. K objektu patří také venkovní prostory s posezením. Na terasy i do objektu je od všech přístupových míst bezbariérový přístup. Na vstupu od Masarykova mostu je také osazena elektronická úřední deska, stejná jako u radnice. Celý venkovní prostor bude monitorován kamerou s napojením na pult městské policie.

Otevření turistického centra proběhne v závislosti na dokončení kolaudačního řízení a na výsledku výběrového řízení na provozovatele. Termín zahájení provozu bude včas oznámen na webu města, Zpravodaje, či v kabelové TV.

Marek Czechmann, kralupský místostarosta

Autor:KZ