Kralupy chystají letošní oslavy prvního adventu ve velkém stylu

Kralupy nad Vltavou – Nedělní advent 29. listopadu 2015 začne na Palackého náměstí v Kralupech již ráno po desáté hodině. Na náměstí bude nainstalováno velké pódium včetně profesionálního ozvučení bratří Mantlíků.
Na úvod budou tancovat taneční skupiny Dixi a B-Original, na které po půlhodině naváže sedmičlenný pěvecký pop tým Markéty Wagnerové, který živě zazpívá ty skutečně největší hudební pecky uplynulých let. Půlhodinka po jedenácté bude patřit pánům z dětského divadélka The Hadr, při kterém se kralupské děti určitě opět budou válet smíchy!

Před polednem na pódium nastoupí pěvecký sbor Hvězdičky z Komendy následovaný recitátory i tanečníky z téže školy. O další půlhodinový blok se pro změnu postarají děti z těch nejoblíbenějších kroužků z místního Domu dětí a mládeže. Po obědě znovu vystoupí pěvecký sbor Markéty Wagnerové. Následovat bude pohádka, a to opět v podání pánů z divadélka The Hadr.

Od 13:40 hod. bude jeviště na hodinu patřit široko daleko oblíbenému klaunovi Pupovi, který již tradičně rozesměje snad úplně všechny děti i jejich rodiče. Ve třičtvrtě na tři se k mikrofonu postaví Markéta Aptová se svými vokalisty. Před pauzou ještě zatancují děti ze ZŠ Generála Klapálka.

Po čtvrté odpoledne jeviště na hodinu opanuje Standa Hložek se svými vlastními retro hity. Po jeho vystoupení se bude rozsvěcet kralupský vánoční strom a děti budou vypouštět svá přání Ježíškovi. Na samý závěr akce vystoupí pěvecké pop duo Maima. Během celého programu se na plně zaplněném náměstí určitě setkáte se spoustou svých přátel a jistě nepohrdnete horkým čajem, svařákem nebo uzenkou od místních prodejců.

Separátní kralupská adventní neděle rovněž tradičně poběží v kralupských Minicích. Tam program bude začínat po páté odpoledne, kdy se začne chodit po nových schodech do místního kostela, kde bude na varhany preludovat varhanice Dušana Vojnová. Zdejší vánoční strom nad místním ručně malovaným betlémem rozsvítí vzduchem putující a rovněž ručně malovaný anděl o půl sedmé večer. Pod tímto poté zazpívá Miss Louny Ivana Košínová. Přítomné budou dále jistě dobře bavit místní hasičky a vyhlášená country kapela Trosečníci.

V Kralupech dále proběhne i třetí a čtvrtý advent, v sobotu 5. prosince se po druhé hodině v kralupském Lobečku na Paloučku pod hřištěm ZŠ V. Havla uskuteční předvánoční jarmark spojený s oblíbeným pochodem čertů.

Invalid Displayed Gallery

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin