Na letošní první kralupský advent místní přišli hlavně k večeru

Kralupy nad Vltavou – Kralupští na oslavy prvního adventu vyrazili spíše až po obědě. Program postavený převážně na místních dětech a stávajících i bývalých studentech byl na kralupském Palackého náměstí rozvržen na více než osm hodin. Bohužel, o nedělním víkendu si však většina Kralupáků rozhodla spíše přispat, a tak diváctvo až do oběda představovali spíše přátelé a rodinní příslušníci vystupujících. O slabou propagaci se však rozhodně nejednalo!

Teprve avizovaný retro koncert Standy Hložka přitáhl kýžené stovky návštěvníků, kteří se po jeho konci přesunuli na rozsvícení kralupského vánočního stromu, jež tentokrát osobně rožnul kralupský starosta Petr Holeček.

Program kolem druhého kralupského vánočního stromu v Kralupech-Minicích začínal tradičně až o páté odpoledne a byl pouze čtyřhodinový. Minicím se počáteční sporadická účast prakticky vyhnula, a to kvůli tomu, že zvyk je železná košile. Navíc akce v Minicích je vždy trošku víc domácká.

V sobotu 5. prosince se od dvou odpoledne uskuteční druhý ročník Předvánočního jarmarku a Čertovského pochodu, který pro děti a jejich rodiče pořádá kralupské Centrum volného času Palouček. Vycházet se bude z paloučku, který se nachází pod školním hřištěm ZŠ Václava Havla v Lobečku. Lampióny a čertovské rohy určitě s sebou!

V kralupském KD Vltava tentýž den od půl čtvrté odpoledne odstartuje 18. ročník místního Bluegrass Adventu, který skončí až hodinu před půlnocí.

autor a foto: Martin Tlustý

Fotky z Adventní neděle 29. listopadu 2015:

http://mat-kpy.rajce.idnes.cz/Kralupy_-_Adventni_nedele_29.11.2015/

Autor:admin