Projekt ZŠ Gen. Klapálka „Poznáváme svět“

Kralupy nad Vltavou – Na konci minulého školního roku se naše škola zapojila do tzv. Výzvy 56 a předložila ke schválení projekt spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu zaměřený na rozvoj čtenářské gramotnosti a jazykového vzdělávání žáků.

151201 ZS Klap

IMG_4578 – kopie

V rámci projektu děti prvního i druhého stupně pracují a zdokonalují se v čtenářské gramotnosti v rámci tzv. čtenářských dílen.

Čtyřicet žáků druhého stupně absolvovalo v listopadu jazykově-poznávací pobyt v Anglii. Během pobytu měli všichni možnost zdokonalit své znalosti angličtiny v jazykové škole a při konverzaci v hostitelských rodinách. V odpoledních hodinách pak poznávali pamětihodnosti blízkého okolí. Jak se žákům pobyt líbil, můžete posoudit z následující ukázky.

autor: Michaela Gleichová

Pobyt v Anglii

V sobotu 7. 11. většina z nás nemohla ani dospat, natož vydržet do odpoledního odjezdu. První den jsme přicestovali do pro nás neznámého Torquay. To odpoledne jsme se vypravili na návštěvu miniatur Babbacombe model village. Večer si nás po skupinkách hostitelské rodiny odvezly domů. Druhý den začala výuka v jazykové škole. Dále jsme se podívaly do Exeteru a dostalo se i na naše vysněné nákupy.

V tomto týdnu jsme absolvovali další výuku v jazykové škole, návštívili jsme National Marine aquarium v Plymouth, biologický projekt Eden project, Národní park Dartmoor a vesničku Widecombe. V poslední den jsme si jeli užít podzimního Londýna.

Stihli jsme navštívit mnoho, Houses of Parliament, Trafalgar square, Picadilly Circus, Buckingham palace a další. Výlet jsme zakončili návštěvou Britského muzea. Troufnu si za všechny napsat, že na tento pobyt v Anglii ještě pár let nezapomeneme.

autor: Kateřina Bajčanová 8.A, ZŠ Gen. Klapálka

Autor:admin