Travis O’Neill and His Cardinals Sins vyráží na evropské turné

Kralupy nad Vltavou – V březnu 2016 vyráží kapela na turné Hearth Shaped Hooks tour, kde představí stejnojmené debutové album Heart Shaped Hooks.

O49A7424s

Tour odstartuje 12. 3. 2016 v Třebíči a následně 17. 3. 2016 v Kralupech nad Vltavou. Zároveň jsou tyto dva koncerty jediné v ČR v rámci této části turné, které poté pokračuje do Německa, Belgie, Francie a Holandska.

Album Hearth Shapeds Hooks obsahuje 11 skladeb, z nichž již můžete znát Maggies Bones, ke které vyšel v listopadu videoklip. Žánrově se album přibližuje k bluegrass, country, blues, folku, ale i k rocku a punkrocku… Kapela se definuje jako nový žánr – undergrass.

Přinášíme vám krátký rozhovor se zpěvákem a leadrem kapely Travisem.

Travisi, v kapele je vás šest členů, přibliž nám, jak jste se dali dohromady a taky pro některé přibliž styl hudby.

Stejně jako všechny dobré věci, které fungují a přicházejí dohromady. Bylo to štěstí a náhoda, potkal jsem se s Ondřejem prostřednictvím společného přítele, a viděl, že jsme měli podobné cíle, měl jsem kapelu předtím, než se nás šest dalo dohromady, ale nefungovalo to pro mě ani mé písničky, takže to byla velká krásná náhoda.

Pokud jde o styl hudby, mám pocit, že je to folk rock se spoustou vlivů country a bluegrass, ale s punk postojem. Být punk je pro mě všechno, o poctivosti a zpíváni z celého srdce.

V Třebíči startujete prvním koncertem svého turné po Evropě, kde představíte své debutové album Heart Shaped Hooks. Můžeš nám říct na co se můžeme těšit ?

Ano, začneme 12/3/16 v Národním domě v Třebíči. Lidé z Třebíče ke mě vždy byly úžasní, takže pro nás to dává smysl začít turné právě tam. Živé vystoupení bude energické a plné atmosféry, to je něco, co nosím v žilách a předávám na jevišti.

Jak vzniklo album Heart Shaped Hooks o čem je a kolik svého času jste trávili nahráváním?

Začal jsem psát album před více než rokem a po spuštění nahrávání s Ondřejem v Black Pes records písně začaly nabírat ten správný směr a ožívat.

Samotné písně znamenají pro mě hodně, některé z nich jsou hluboce osobní, některé jsou psány pro rodinu a přátele, ve všech je cítit upřímnost.

Nahrávání trvalo okolo sedmi měsíců, nebo tak nějak, ale já jsem si dal pauzu tři měsíce a jel domů do Irska předtím, než jsem se vrátil, a dokončili jsme s partou album. Jsem velmi hrdý na všechny, protože do jednoho pracovali velmi tvrdě.

Popovídej o vašem turné. Po Třebíči pokračujete v Kralupech nad Vltavou a poté Německo. Je málo kapel, které rovnou vyrazí na turné po Evropě, tedy alespoň tady v české kotlině…

Těšíme se na turné po Evropě a budeme se snažit přinést naši hudbu k co největšímu počtu lidí, jak jen to bude možné.

Vím, že to v Čechách není obvyklé, ale jsem v první řadě putovní hudebník, to je všechno, co umím, a mám pocit, že můžeme hodně přinést nejen českému publiku, ale západní Evropě i mimo ni.

Uvedu jiný postoj k cestování, předpokládám, je to mojí punkovou výchovou a pocitem, že jsou další zajímavá místa na hraní. A nejde jen o prozkoumávání svého vlastního prahu. Svět je velké a vzrušující místo.

 

Co plánujete po turné? Kam dál můžou posluchači za Vámi zavítat?

Po turné máme měsíc na vydání dalšího videa z alba, před tím než ho oficiálně pokřtíme 7. 5. 2016 v pražské Akropoli. Hned po tom pojedeme na další turné po Evropě, tentokrát více ve Francii, Itálii, Německu a doufám snad i doma v Irsku a ve Velké Británii.

Lidé nás mohou najít na FB a také na www.travisoneill.com pro další informace o datech, novinkách a možnostech kde koupit album.

 

Děkuji za rozhovor a přeji Tobě a celé kapele hodně štěstí…

autor: Lucie Holíková

Autor:admin