Zástupci kraje a dotčených obcí projednali další variantu propojení D7 a D8

Praha – Již čtvrtou variantu napojení plánované propojky dálnic D7 a D8 na dálnici D7 projednali zástupci Středočeského kraje v čele s hejtmanem Milošem Peterou se zástupci dotčených obcí a některými majiteli pozemků.

„Věřím, že se nám konečně podařilo najít přijatelné řešení, které bude pro okolní obce představovat co nejmenší možnou zátěž. Ze strany obce Středokluky již nebyly zásadnější připomínky, stejně tak i od vlastníků dvou firem, mezi jejichž budovami trasa napojení povede,“ uvedl po jednání hejtman Petera.

Trasa napojení vede v dostatečné vzdálenosti od obce Středokluky a počítá i s možným rozšířením dálnice D7 na tříproudovou. Zároveň je navržena tak, aby došlo k co nejmenšímu záboru orné půdy.

Na jednání zazněly připomínky ohledně technického řešení stavby jako např. hlukové zátěže. Zástupci Odboru dopravy KÚSK přítomné ujistili, že tato problematika bude předmětem dalších studií a posuzování. „Nyní od nás obce obdrží projektový návrh napojení, aby ho mohly zanést do svých územních plánů,“ doplnil hejtman Petera.

Projekt spojky mezi dálnicemi D7 a D8 za 4,5 miliardy, který má významně ulehčit život obyvatelům měst a obcí na trase stávající velmi frekventované silnice II. třídy č. 240 a dalších silnic II. a III. tříd v severozápadní části Středočeského kraje, tak je opět o krůček blíže k úspěšné realizaci. V této chvíli prochází meziresortním připomínkovým řízením a vláda by jej měla schválit do konce března.

autor: TZ Středočeského kraje

Autor:admin