Žáci sami navrhli proměnu školní jídelny

Kralupy nad Vltavou – V ZŠ a MŠ Kralupy nad Vltavou, Třebízského 523, proběhly v měsíci březnu dva zajímavé projekty, o které bychom se s vámi rádi podělili.

Prvním je „Jídlo prochází žaludkem aneb proměna naší jídelny, druhým „Když chceš, tak to dokážeš“.

Žáci 2. stupně se pustili do projektu Jídlo prochází žaludkem aneb proměna naší jídelny. Pracovali ve skupinách na návrhu proměny jídelny tak, aby splňovala jejich představy. Všechny návrhy byly vystaveny ve vestibulu a každý mohl hlasovat pro svého favorita. Návrh vítězné skupiny byl ohodnocen zajímavou cenou a bude svépomocí realizován.

 Když chceš, tak to dokážeš – je název projektu, který si klade za cíl inspirovat žáky k pozitivnímu, zdravému životnímu stylu, navést je na správnou a bezpečnou cestu při řešení zátěžových situací, přispět k příznivému psychosociálnímu klimatu ve škole a k formování občanských postojů žáků. Celému projektu předchází příprava prostřednictvím zajímavých pracovních listů ve spolupráci s třídními učiteli a učiteli výchov.

Čím je program výjimečný a proč je efektivní?

Radoslav Banga má mimořádný životní příběh, talent i schopnost oslovit mladou generaci. Je jedinečnou motivací pro všechny, kteří se cítí z jakékoliv příčiny handicapováni, ale z druhé strany také přispět ke zmírnění nesnášenlivosti a předsudků

RADOSLAV “GIPSY” BANGA se s žáky podělil o svůj osobní příběh i své zkušenosti a motivoval je k aktivnímu a smysluplnému životu bez násilí, konzumace drog, xenofobie, rasismu, intolerance, agrese, kriminality a dalších variant rizikového chování.

autoři: PaedDr. Dagmar Kuzníková  a Mgr. Iveta Krejčiříková

fotky 001 Návrh proměny jídelny

Autor:admin