Nové vydání Zpravodaje ekocentra

Kralupy nad Vltavou – Letošní rok je pro Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou (ECK) významným, neboť je to právě 10 let od jeho založení a zahájení jeho činnosti. V první výroční zprávě ECK za rok 2006 je na titulní stránce článek s názvem „Od myšlenky k založení“, který velice pěkně popisuje, co bylo příkladem pro vznik ECK, jak bylo nastaveno jeho poslání a cíle a také způsob vzájemného předávání informací a finanční podpory jeho činnosti.

 I po 10 letech činnosti ECK a 15 letech činnosti Ekologického centra Most pro Krušnohoří, které bylo vzorem pro jeho založení, jsou obě centra jedinými centry svého druhu v České republice. Jsou partnery veřejnosti i průmyslových podniků, mapují stav a vývoj životního prostředí, provádějí osvětovou a ekoporadenskou činnost, zodpovídají dotazy i řeší stížnosti obyvatel. 

U příležitosti svého jubilea ECK plánuje realizaci aktivit pro veřejnost, např. Ekologickou olympiádu pro žáky základních škol, soutěže Co se dá vypěstovat ve městě? a Znáte životní prostředí Kralupska?, Dny Země, Ozvěny EKOFILMU, výstavy, Den bez aut, ale i vydání publikace „Životní prostředí na Kralupsku“ a letáček „Ovzduší na Kralupsku“. 

Zda se podaří realizovat všechny plánované aktivity, záleží na zajištění finančních prostředků.

 autor: Ing. Milena Vágnerová, vedoucí ECMaK

 Zpravodaj naleznete v příloze.

 

Autor:admin