Jaké byly sokolské šibřinky 2016

Kralupy nad Vltavou – Milí čtenáři, přenesme se společně na pár okamžiků k letošním sokolským šibřinkám, které se uskutečnily v sobotu 5. března v sále kulturního domu Vltava.

Téma plesu bylo velice poutavé: OLYMPIJSKÉ HRY. Originální zahájení plesu se sportovci a „olympijskou pochodní ve výšce“ vzbudilo u všech plesových hostů úžas a veliký potlesk. Dvě dětská vystoupení v podání našich nadějných gymnastek a hostů ze Spomyšle sklidila zasloužený aplaus.

Plesoví hosté měli možnost vyhrát v tombole např. olympijský dort, sportovní oblečení, doplňky, šperky, nebo balíčky zdravé výživy nejen pro sportovce a další zajímavé ceny.

Letos poprvé byl vytvořen pro plesové hosty tzv. „olympijský fotokoutek“, který byl stále v obležení. Vyhlášeny byly také tři nejoriginálnější kostýmy, jejichž majitelé získali dortík a olympijskou medaili.

S blížící se půlnocí byly šibřinky zpestřeny blokem čtyř vystoupení, kde plesoví hosté viděli pestrou sambu s obručemi; skladbu „Fotbal to je hra“ v podání našich seniorek; zazářila a mile překvapila sokolská omladina – skupina nadějných cvičitelek, cvičitelů i cvičenců s vlastní skladbou „Prdelky a machři“ a závěr patřil ryze olympijskému vystoupení v podání stálice 16 cvičenek s názvem „Kokosy na sněhu“.

Po celou dobu plesu k tanci hrála hudební skupina Globus. Na parketu se vystřídaly snad všechny generace od nejmladších cvičenek (účinkujících) až po zasloužilé seniorské páry. A divili byste se, jaké originální taneční kreace se na šibřinkách objevovaly…

Sokolské šibřinky 2016 jsou již minulostí. Velké poděkování patří úplně všem, kteří se na přípravě plesu podíleli. A nám nezbývá, než si krásně zavzpomínat u fotografií či DVD. V našem Sokole již nyní koluje otázka: Jaké téma budou mít příští šibřinky 2017?

autor: Iveta Bendíková

foto: T.J. Sokol Kralupy

IMG_6542

Lukáš s olympijskou pochodní

IMG_6671

Seniorky „Fotbal to je hra”

IMG_6835

Choreografie „Kokosy na sněhu”

IMG_6778

Choreografie „Prdelky a machři”

Autor:admin