Pozvánka na akci se Švejkem

Kralupy nad Vltavou – Město Kralupy nad Vltavou se stane pátým městem v Evropě, ve kterém bude instalována a trvale umístěna bronzová soška Švejka s knedlíkem – jde o velký příběh.

U Kohouta - deska 2012

Vše začalo v Užhorodu v r. 2012, kde místní uznávaný sochař Michal Kolodko instaloval na nábřeží řeky Už první bronzovou sošku Švejka (trubka zábradlí je z období války prostřelena …), od té doby se postupně její bronzoví bratříčci – jako „Poslové míru z Ukrajiny“ – rozmísťují po cele Evropě (zatím jen po Evropě 🙂 )

Ve čtvrtek 28. 4. 2016 se tato bronzová soška Švejka, dar od přátel z Užhorodu -jako projev bratrství, sounáležitosti, sousedství, evropanství :-), bude instalovat u vstupu do restaurace U Kohouta, pod pamětní desku na vzpomínku ke 100. výročí návštěvy Josefa Švejka v Kralupech v r. 1911 – viz příloha a www.youtube.com/watch?v=Gb47-Mu3l3c 🙂

Tímto jste srdečně zváni – slavnostní odhalení proběhne ve čtvrtek 28. 4. v 19:00 hodin.

Po odhalení bude následovat přátelské veselé posezení… 🙂

Takováto další soška Švejka bude slavnostně odhalena už 30. 4. 2016 v Olomouci a další města a místa jsou v jednání – Budapešť, Jihlava, Oslo, Gernik (česká vesnice v Rumunském Banátu) a Oděsa.

autor: G4 plus

Autor:admin