Pozvánka na kralupský Bavaria rugby cup 2016

Kralupy nad Vltavou – V neděli 12. června 2016 se v Kralupech nad Vltavou koná výjimečný turnaj pro nejmladší ragbisty věkových kategorií do osmi a deseti let. Jedná se již o 4. ročník této akce, která se mezi dětskými hráči a jejich příznivci stala tradičním oblíbeným zakončením ragbyové sezóny.

Turnaj proběhne za vzájemné spolupráce trenérů všech zúčastněných klubů a děti si vyzkouší hru v družstvech, složených z hráčů a hráček různých klubů, zahrají si v týmech světových velmocí bez ohledu na klubovou příslušnost.

Cílem je, aby si i nejmladší děti vyzkoušely hru s jinými spoluhráči, než na které jsou zvyklé z tréninků a běžných regionálních turnajů.

Zároveň se jedná o příležitost pro jednotlivé trenéry, kteří poznají členy týmů, které povedou až na turnaji a během něj. To představuje výzvu pro jejich zkušenosti pracovat s dětmi a improvizovat, zde budou pouze koučovat, tréninky v sezóně vedou jejich kolegové v klubech.
Vzhledem k tomu, že se společně potkáváme na regionálních turnajích, máme možnost dětem zprostředkovat hru, zábavnou formou rozvíjet jejich sportovní dovednosti a tímto způsobem navázat také nová přátelství, nejen mezi dětmi, ale i mezi rodiči a prarodiči, kteří je na turnajích doprovázejí.

Právě na turnajích nejmenších, kde se stále rozrůstá základna pro náš sport, máme největší možnost ukázat širší veřejnosti kromě sportovních i základní společenské aspekty ragby jako je kamarádství, fair play, soudržnost, nadšení pro hru a respekt mezi hráči, trenéry i rozhodčími.

Společnou snahou všech je děti udržet u sportu jako takového a v co nejširší míře podpořit rozvoj českého ragby, začít musíme právě u našich nejmladších, kteří mohou být příslibem pro budoucnost ragby v Čechách.
Přijeďte naši snahu podpořit, zažít atmosféru na turnaji nejmladších ragbistů a ragbistek a také se pobavit a zafandit si v týmových barvách, ať už All Blacks, Pumas či Springboks, možná uvidíte i bojový tanec Haka. Příznivci ragby všech věkových kategorií jsou vítáni.

Díky podpoře města Kralupy nad Vltavou a společné aktivitě trenérů zúčastněných klubů bude touto netradiční formou naše krásná hra představena nejširší veřejnosti a bude zároveň pozvánkou na blížící se Olympijské hry v Brazílii, kde se nově představí ragby ve verzi o sedmi hráčích.

A2_bavaria_12_6.indd 

autor: Robert Votipka

Autor:admin