Ondřej Franěk, produkční kina Vltava: Dříve chodili do kina na hokej i starší diváci, kteří ovšem tento trend bohužel opustili

Jaké zápasy jste letos v kralupském kině promítali?

Promítali jsme zápasy, o kterých jsme si mysleli, že by mohli být atraktivní pro fanoušky. Byly to skupinové zápasy s Ruskem a Švédskem.

Jaký zájem je o tyto přenosy ze strany hokejových fanoušků – kdo do kina na přenosy chodí?

Zápasy v základní skupině sledovalo kolem sta diváků. Fanouškovská základna, která chodí do kina Vltava fandit, je z velké části „teenagerská“. Dříve chodili do kina na hokej i starší diváci, kteří ovšem tento trend bohužel opustili. Do dalších přenosůse budeme snažit organizátorsky upravitcelé promítání tak, aby bylo opět atraktivní i pro starší, nejen pro náctileté diváky.

Jak náročné je zajistit přenos takovéhoto sportovního klání na plátna kin?

Vždy musíme požádat Českou televizio práva na promítání zápasů, což je celkem finančně náročné. Proto i symbolické vstupné 20 Kč, které alespoň z určité části pokryje poplatek za práva. Další věcí zřízení ochranky, která se stará o klidný průběh promítání a dohlíží na fanoušky, aby neničili prostory kina. Aktivní HD příjem kanálu ČT 4 Sport je samozřejmostí, ten platíme speciálně jen v době MS.

Můžeme se těšit na další sportovní přenosy v kině?

Měli jsme zájem o Euro 2016, bohužel Česká televize nevlastní práva a se společností UEFA se nám nepodařilo dohodnout podmínky promítání. Jestli vše půjde podle plánu, tak se můžete těšit na Světový pohár v ledním hokeji, který se uskuteční od 17. září do 1. října tohoto roku.

Proč se v kině nepromítal čtvrtfinálový zápas ČR x USA?

Z důvodu organizačních problémů vyvolaných brzkým startem čtvrtfinálového utkání jsme bohužel nepromítali toto utkání národního týmu. Věřili jsme, že tým postoupí a fanouškům to vynahradíme o víkendu, bohužel jsme prohráli a tím byl pro nás šampionát u konce.

Radka Holeštová

Autor:KZ