Výstavu patchworku navštivte v nedaleké Budyni

Budyně nad Ohří – Během letních prázdnin budete určitě cestovat a navštěvovat různá místa v našem okolí. Přinášíme tip na zajímavou výstavu patchworku v galerii Vodního hradu Budyně nad Ohří, kterou můžete navštívit až do konce letních prázdnin.

Své práce zde vystavuje paní Eva Böhmová, rozená Hrušková, která se narodila ve Slaném. Své mládí prožila ve Starých Ouholicích a od roku 1985 žije v Černuci. Od mládí se zajímala o různé textilní techniky a po narození dvou dětí se začala věnovat pletení, šití, drhání, vyšívání a tkaní.

Před deseti lety ji kamarádka přivedla k patchworku a od té doby se mu věnuje. Z počátku to byl jen koníček. Nyní není dne, kdy by nezasedla do své dílny a nepromýšlela, čím by překvapila zákaznice a své blízké. To však neznamená, že koníček přestal být zábavou, právě naopak.

Pravidelně se účastní výstavy PPM (Prague Patchwork Meeting) v Praze, který organizuje Bohemia Patchwork Klub Praha. Ne jednou se umístila na oceněných příčkách v soutěži o Nejkrásnější Český Quilt. Zároveň dostala možnost ušít deku pro miminko do nadace Terezy Maxové. Je členkou několika spolků, kde se stejně nadšenými kamarádkami si předávají poznatky a radosti z této nekonečně nádherné tvorby. K této lásce také přivedla svoji maminku a dceru Janičku s vnoučkem Adámkem, se kterými tráví nad šitím spoustu času, konzultuje další kroky a diskutuje o budoucím vzhledu.

Quilty, které uvidíte na této výstavě, jsou průřezem tvorby od počátku až k dnešním dnům – “prozatím“ celoživotní dílo autorky. Eva Böhmová bude na výstavě osobně přítomna 25. června a 16. července 2016. V těchto dnech bude zároveň probíhat workshop s patchworkem, na který jste srdečně zváni!

partchwork plakat a4 (2)

autor: Eva Böhmová, Radka Holeštová

Autor:admin