Vladimír Lánský, jednatel Kralupské sportovní, spol. s.r.o.: Skonaskou věž mohou využívat pouze profesionální skokanské kluby

Před šesti lety, v létě roku 2010, bylo znovu otevřeno městské koupaliště v kralupech nad vltavou po kompletní půlroční rekonstrukci. Od té doby se zařadilo mezi nejvyhledávanější a nejnavštěvovanější místa letní sezóny. věříme, že letos tomu nebude jinak.

S čím vstupuje letní koupaliště do nové sezóny?

Koupaliště bude otevřeno od středy 1. června, kdy u příležitosti Mezinárodního dne dětí bude tento den vstup zdarma, a to jak pro děti, tak pro dospělé. V pátek 3. června,kdy se na koupališti bude odehrávat jedna z akcí v rámci oslav Dny Kralup 2016, bude opět do areálu vstup volný. Jinak vstupné na koupaliště nebudeme zvyšovat, cena zůstane stejná jako poslední tři roky. Myslím si, že cena je velmi dobrá.

Na jaké novinky se letos můžeme těšit?

Tak například novinkou jsou skříňky na osobní věci pro návštěvníky, kteří třeba přijdou sami. Aby neměli strach o svoje věci na dekách, tak si můžou, pokud si přinesou vlastní zámek, tyto věci po dobu, co si půjdou zaplavat nebo se občerstvit, zamknout, a to beze strachu, že by o něco přišli. Další novinkou jsou fény – tedy možnostvyfénovat si po ranním kondičním plavánívlasy, což některým plavcům v minulých letech chybělo.

Budete tedy i letos nabízet kondiční plavání?

Ano, ve všední dny od 6:15 do 8:00 hodi ráno. V červnu se kondičně plave za 30 korun, o letních prázdninách zdarma.

Jaké letní akce budou letos na koupališti na návštěvníky čekat?

Chtěli bychom opět jako v loňském roce přivézt akce typu Haribo nebo Nivea, určené pro děti i pro fanoušky opalování, a samozřejmě pozveme i české profesionální skokany, kteří se svými skoky do vodydělají světovou tour – a to bude zábava pro všechny návštěvníky. A také bychom chtěli letos oslovit nějaký spolek loutkařů, aby zahráli cca 2x, 3x klasickou pohádku dětem i dospělým.

Proč je skokanská věž pro veřejnost nepřístupná?

Je to věc, která je nebezpečná, a v podstatě nefunguje pro veřejnost žádná věž v České republice,  mohou ji využívat prakticky jenom profesionální skokanské kluby, jako je tomu třeba v Podolí. Myslím si, že skokanský můstek ve výšce  tři metry nad hladinou, který je přístupný pod dohledem našich plavčíků, je dostačující k tomu si skočit dobře i špatně. 🙂

V loňském roce jste zkoušeli provozovat občerstvení sami ve své režii. Jak to bude letos, zopakujete to?

Nezopakujeme. Bylo to náročné na uhlídání, na psychiku, na způsob provozu – to jsou opravdu věci, kterým by se měl věnovat někdo, kdo tomu rozumí a živí se tím celý život. Vyzkoušeli jsme si to, nějaký finanční efekt to mělo, ale nevyrovnalo se to tomu, co jsme tomu dali. Ale největšíproblém vidíme v tom, že zimní stadionbudeme mít otevřený do 24. června a led budeme najíždět už začátkem srpna, takže my na to v podstatě nemáme ani lidský potenciál, abychom všechno zvládali provozovat sami. Takže provoz občerstvení jsme přenechali smluvně třem rozdílným subjektům, ale za podmínek, že budeme mít pod kontroloukvalitu a cenu prodávaných pochutin.

Čím si myslíte, že je naše koupaliště specifické?

Myslím si, že základem je to, že koupaliště má krásný přírodní ráz. A ten ráz se snažíme udržovat tím, že tam nedáváme žádné reklamy, věci komerčního rázu, snažíme se nepouštět rádio nahlas, prostě aby si lidi přišli odpočinout a zapomenout na všechnystarosti, které jim život někdy přináší…

I já přeji všem návštěvníkům hodně pohody na kralupském koupališti a děkuji za rozhovor.

Radka Holeštová

Autor:KZ