Soutěž ekocentra: Jak se žije v Kralupech?

Kralupy nad Vltavou – U příležitosti 10. výročí vzniku vyhlašuje Ekologické centrum v Kralupech nad Vltavou soutěž o životním prostředí v našem regionu s názvem „Jak se žije v Kralupech?“

V naší nové soutěži můžete popsat, vyfotografovat či kreativně ztvárnit jakékoliv místo v našem městě s tím, že nám popíšete jaký je podle Vás jeho přínos pro životní prostředí nebo naopak jakým způsobem zdejší prostředí poškozuje. Uvítáme i Vaše srovnání životního prostředí v Kralupech za poslední desetiletí, zhoršilo se nebo se zlepšuje?

Životní prostředí je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů, včetně člověka a je předpokladem jejich dalšího vývoje. Složkami životního prostředí jsou především ovzduší, voda, horniny, půda, organismy, ekosystémy a energie. Jedná se o soubor všech činitelů, se kterými přijde člověk do styku.

Již 10 let Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou přináší občanům Kralupska informace o stavu životního prostředí v našem regionu. Rádi bychom proto znali vaše názory na zdejší životní prostředí, jak ho vnímáte, ve kterých oblastech se podle Vás zlepšuje, případně kde vidíte nedostatky.

Připravili jsme pro Vás soutěž, kde svůj postoj, názor či námět můžete vyjádřit různým způsobem. Popište, nakreslete, vyfotografujte či jinak ztvárněte Vaše oblíbené místo ve městě a přidejte Vaše dojmy, jak se Vám tu žije. Nebo nás naopak upozorněte na problematická místa a přiložte svůj návrh, jakým způsobem by se dala situace vylepšit. Příspěvek do soutěže může mít i podobu čistě literární, kromě popisu či úvahy uvítáme příběhy nebo i básně.

Všímejte si věcí kolem sebe a sdělte nám, co vás zaujme nebo čemu bychom podle Vás měli věnovat pozornost. Upozorněte nás na pěkně udržovaná místa ve městě i na místa problematická, která už raději ani nevnímáme, protože jsou nehezká, ale už jsme si na ně zvykli.

Své náměty do soutěže zasílejte elektronicky na adresu ekoporadna@eckralupy.cz nebo doručte osobně do kanceláře ekocentra na Palackého náměstí 6 (budova naproti vchodu do Technoparku), 1. patro, Kralupy nad Vltavou. Můžete se s námi také domluvit telefonicky na Zelené lince 800 100 584.

Soutěž pořádá ekocentrum za finanční podpory společnosti MERO ČR, a. s. Potrvá do 30. listopadu 2016, poté vyhlásíme vítěze jednotlivých kategorií a autory nejzajímavějších příspěvků odměníme. Přejeme Vám hodně inspirace k tvorbě soutěžních příspěvků a těšíme se na Vaši účast v soutěži.

soutez_ECK 

Ekologické centrum v Kralupech nad Vltavou slaví v letošním roce 10. výročí svého vzniku.

U příležitosti tohoto jubilea proběhne 3. října 2016 vernisáž výstavy o činnosti ekocentra ve vestibulu kralupské radnice za účasti představitelů města Kralupy nad Vltavou, příznivců ekocentra a veřejnosti. Výstava zde bude ke zhlédnutí do konce října. V rámci oslav ekocentra již proběhla celá řada různých osvětových akcí pro školní mládež i veřejnost a další akce připravuje ekocentrum na podzimní měsíce.

 Autor: Jana Krátká, Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou, Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Autor:admin