Sociální sítě a komunikační kanály města – TELEVIZNÍ PORTÁL – KRALUPY TV

Dalším důležitým informačním prostředkem je od 1. dubna televizní on-line portál s názvem KRALUPY TV. Na adrese www.kralupytv.cz diváci již nyní najdou aktuální reportáže, besedy se zajímavými hosty či pozvánky na různé akce. Nicméně na startu každého velkého projektu, kterým KRALUPY TV bezpochyby je, se pochopitelně objevují úvahy spojené s docílením nejvhodnějšího diváckého komfortu.

„Portál nemůže být příliš složitý. Na první pohled by měl návštěvníka navést k akci – v našem případě k přehrání nejnovější reportáže. Je důležité, aby se web správně a přívětivě zobrazoval jak na klasických počítačích a noteboocích, tak i na tabletech a mobilních telefonech, které jsou k prohlížení obsahu využívány v čím dál větší míře,“ vysvětluje autor portálu David Kořínek, informatik MěÚ Kralupy nad Vltavou, který zároveň poukazuje na posloupnost jednotlivých reportáží a tematické zatřídění. „Obsah Kralupy TV bude strukturován především chronologicky. To znamená, že by měl nejprve nabídnout nejnovější a nejaktuálnější videa, ovšem důležité je, aby se divák snadno dostal i k těm archivním. Z toho důvodu je každé video označeno hlavní kategorií, jako například kultura, sport, dění ve městě, rada města, zastupitelstvo apod. K těmto sekcím bude mít divák přístup přímo z hlavní stránky. Jedním kliknutím se zkrátka dostane k tématu, které ho zajímá,“ konstatuje David Kořínek. Dále poukazuje na možnost sledování televizního zpravodajství na sociální síti YouTube. Je ovšem nutné zmínit, že portál KRALUPY TV bude mít celou řadu výhod. „Za nejzásadnější přednost oproti YouTube považuji snazší vyhledávání a filtrování reportáží podle požadovaných témat. Další podstatné plus spatřuji v lepším řazení videí, díky kterému může divák snadno zhlédnout celý blok aktuálních či vybraných reportáží, aniž by je musel hledat.“

Jak už bylo výše uvedeno, televizní portál KRALUPY TV je už od začátku tohoto měsíce snadno dosažitelný všem potenciálním divákům, přestože jeho vývoj není zdaleka u konce, což David Kořínek podtrhuje. „Portál budeme nadále rozvíjet podle přání a námětů návštěvníků, i na základě našich zkušeností s reálným provozem. Je pro nás důležité, aby si diváci z návštěvy on-line TV odnesli co nejpříjemnější zážitek a aby se pro ně Kralupytv.cz stal webem, na který se budou pravidelně a rádi vracet.“ Nová éra Kralupského televizního zpravodajství byla tímto odstartována!

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ