Z linky 156

Kralupy nad Vltavou – Protože se tentokrát výjimečně nevešel příspěvek MP Kralupy do červnového vydání Kralupského Zpravodaje, najdete výčet událostí oznámených na tísňovou linku 156, zde:

11. 4. v 19:33 h. na l. 156 oznámil pan H. bytem ul. Okružní, že právě viděl muže, který se pokoušel otevřít uzamčenou branku na jeho zahradu, což se mu nepodařilo a dále pak šel směrem do ul. Ke Studánce. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zde zjistila pana K., který uvedl, že je produktový specialista spol. ČEZ a předložil svůj průkaz s číslem zaměstnance. Dozorčí službou MP byl učiněn dotaz na OO PČR, zda muž není v pátrání, s výsledkem negativním.

11. 4. v 03:40 h. na l. 156 oznámil pan Š., že se u vozovky v ul. Kladenská pase kůň. Hlídkou MP bylo na místě zjištěno, že se zde pase kůň, který občas pobíhá i v komunikaci. Dle místní znalosti hlídka MP osobně kontaktovala majitelku v místě bydliště a ta si koně zabezpečila. Za tento přestupek byla vyřešena blokovou pokutou.

13. 4. v 20:20 h. na l. 156 oznámila ostraha ČD., že v nádražní hale je opilá žena, která stále padá na zem a odmítá opustit nádraží. Hlídkou MP bylo na místě zjištěno, že se jedná o paní J., která je bez zranění. Dozorčí službou MP byl na OO PČR učiněn dotaz, zda osoba není v pátrání, s výsledkem negativním. Po vykázání strážníky paní J. halu ČD opustila.

15. 4. v 16:01 h. na l. 156 oznámil pan Ř., že z okna svého bytu kouká na panelový dům Hůrka 1043 a vidí, jak se na střeše něco hýbe, má obavy, že jde o střešní krytinu, která by mohla někoho zranit. Hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o část nezabezpečeného plechu, který se vlivem větru může utrhnout. Strážníky byl zjištěn telefonní kontakt na správce domu, který byl vyrozuměn a přislíbil zajistit opravu.

18. 4. ve 12:00 h. na l. 156 bylo přijato oznámení od pana K., že podomní prodejci u domu ul. Přemyslova 1048, kde bydlí, rozbili vchodové dveře a odchází směrem od ul. Podřipská k hotelu Sport. Na místě se hlídka MP zkontaktovala s oznamovatelem a pořídila fotodokumentaci poškozených dveří. V 12:35 h. při kontrole okolí byli na sídlišti U Cukrovaru spatřeni dva muži odpovídající popisu, který udal pan K. Hlídkou MP byl na místě ztotožněn pan P., který byl řešen blokovou pokutou za porušení vyhlášky města. Přestupek pana V., rozbití vchodových dveří, byl strážníky zpracován a následně postoupen příslušnému správnímu orgánu MěÚ.

19. 4. v 17:00 na l. 156 oznámil pan K., že u kina Vltava se pohybuje divný muž a snaží se kolemjdoucím lidem prodat nějaký žlutý kov. Hlídkou MP bylo na místě zjištěno, že se jedná o muže rumunské národnosti pana S. Dozorčí služba MP telefonicky provedla lustraci na OO PČR, zda osoba není v pátrání, s výsledkem negativním. Muž byl strážníky MP poučen a z místa odešel.

24. 4. v 18:09 h. na l. 156 oznámil pan K., že při venčení psa v ul. V Olších narazil na dvě černé kočky, které se chovají podezřele a na jeho psa zaútočily. Když na kočky zadupal, zaútočily i na něj. Jelikož se mu zdají agresivní, požádal o příjezd hlídky MP, aby zjednala na místě nápravu. Hlídkou MP na místě žádné kočky ani oznamovatel nenalezen.

27. 4. v 18:31 h. na l. 156 oznámil pan K., že v ul. Na Poláčku leží žena, která nemá viditelné zranění, ale je v bezvědomí. Na místo byla přivolána RZS a hlídka MP. Po příjezdu hlídky MP byla již paní P. při vědomí, ale jevila známky požití alkoholických nápojů. RZS na místě rozhodla o převozu do nemocnice Slaný. Hlídka MP na místě zajistila jízdní kolo, které patřilo paní P., a převezla je na služebnu MP. Po propuštění z nemocnice si paní P. na služebně MP kolo vyzvedla.

29. 4. v 22:32 h. na l. 156 oznámil pan K., že v podchodu z ul. Cesta Brigádníků k hlavnímu vstupu do firmy Synthos leží nějaká osoba. Hlídkou MP na místě zjištěn opilý muž, bez viditelného zranění. Přivolat RZS odmítl, sám vstal a odešel.

Vysvětlivky:

MP – městská policie

OO PČR – Obvodní oddělení policie ČR Kralupy nad Vltavou

RZS – Rychlá záchranná služba

Zpracovala: Jaroslava Fridrichová, strážník MP Kralupy n. Vlt.

Autor:admin