Výstavba nového náměstí začne na jaře

V jarních měsících roku 2018 budou započaty práce na nových úpravách ulice (s největší pravděpodobností dostane název „Pivovarská“), která propojí Palackého náměstí s ulicí Žižkovou v centru města.

arcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic, uvedla: „V předmětu zakázky jsou rovněž řešeny navazující prostory kolem objektu sladovny na severní a západní straně ulice, přičemž stávající živičné a betonové povrchy budou nahrazeny žulovou dlažbou. Na západní straně dojde k umístění kašny, počítáno je také s instalací laviček, košů a stojanů na kola.

Předmětem je dále nové veřejné osvětlení, odvodnění nových komunikací a umístění vzrostlé zeleně. Akci jsme rozdělili do dvou etap. V etapě A budou provedeny povrchy (chodník a komunikace) v ulici Jodlova, nová zeď u  stávající trafostanice a bourací práce v prostoru nové ulice. V etapě B dojde k uskutečnění ostatních částí díla,“ uzavřela Marcela Horčičková. Projekt „Řešení zpevněných ploch v centru města Kralupy nad Vltavou – II. etapa“ bude realizován firmou Gardenline s.r.o., a to za celkovou cenu 22.024.188,35 Kč.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ