Město vyhlásilo dotace na podporu sportu pro rok 2018

Kralupy nad Vltavou – Město vyhlásilo dotační řízení na podporu sportovních spolků věnujících se mládeži v Kralupech nad Vltavou na rok 2018. Žádosti budou přijímány po zadání do dotačního programu na webu http://www.sportovci.mestokralupy.cz/ a následném vytištění, na podatelně úřadu nebo poštou. Schůzka sportovních spolků se sportovní komisí k novému dotačnímu programu se uskuteční v pondělí 15. ledna 2018 od 17:30 hodin ve velké zasedací síni MěÚ v Kralupech nad Vltavou.

Oproti loňskému roku došlo k několika zásadním změnám:

Sportovní spolky podají na celoroční činnost zahrnující jak soutěž, tak akce (které se dají plánovat dopředu) jednu žádost. Oproti roku 2017, kdy se na každou akci podávala žádost zvlášť a aktivní oddíly tak v průběhu roku podaly 5-10 žádostí.

Nedílnou součástí žádosti bude finanční plán, ve kterém žadatel vypíše předpokládané výdaje na činnost a předpokládané výdaje na jednotlivé akce, které chce v daném kalendářním roce pořádat. Oproti roku 2017, kdy se žádosti na akce podávaly samostatně v průběhu celého kalendářního roku.

Dotace bude po schválení RM (žádosti do 50.000,- Kč), nebo ZM (žádosti nad 50.000,- Kč) a po sepsání veřejnoprávní smlouvy vyplacena ex ante ve výši 100 %. Oproti roku 2017, kdy byly dotace na činnost vypláceny ve dvou částech – 50 % po sepsání smlouvy a 50 % po předložení závěrečného vyúčtování celé schválené částky. Dotace na akce pak byly vypláceny až po předložení vyúčtování.

Vyúčtování dotace příjemce poskytovateli předloží nejpozději do 31. ledna následujícího kalendářního roku. Oproti roku 2017, kdy vyúčtování dotace na činnost musel příjemce dotace předložit do 31. 10. daného kalendářního roku (nemohl tak zahrnout do vyúčtování náklady za poslední dva měsíce kalendářního roku a některá vyúčtování energií za daný kalendářní rok). Vyúčtování dotace na akce musel příjemce předložit poskytovateli do 30 dnů po ukončení akce.

Okruh způsobilých žadatelů tvoří sportovní a tělovýchovné spolky neziskového charakteru, zapsané ve spolkovém rejstříku. Oproti roku 2017, kdy o dotaci mohly žádat i fyzické osoby podnikající či nepodnikající.

Z nového Dotačního programu jsou vypuštěny akce pro veřejnost. O ty budou sportovní spolky žádat formou individuální dotace.

Nově jsou v uznatelných nákladech Dotačního programu zahrnuta sportovní soustředění.

Formou individuální dotace budou podpořeny i ty akce sportovních spolků, které se nedají plánovat dopředu. Tedy kvalifikace či start na mistrovství ČR, Evropy, světa atd.

 

Celkový objem finančních prostředků pro rok 2018: 3.500.000,- Kč

Maximální výše dotace na žadatele činí: 300.000,- Kč 

Lhůta pro podání žádosti: 20. 1. 2018 – 4. 2. 2018 (včetně). Žádosti došlé po stanoveném termínu nebudou posuzovány.

 

autor: Stanislava Valterová, referentka odboru sociálních věcí, školství a kultury MěÚ Kralupy nad Vltavou

Autor:admin