Štefánikovu ulici čeká závěrečná etapa rekonstrukcí

S příchodem jara byla znovu zahájena série investičních akcí, přičemž jednou z těch nejdůležitějších je bezesporu „Rekonstrukce komunikace v ulici Štefánikova“. Město Kralupy už v loňském roce uskutečnilo dvě zásadní etapy a právě ve stávajícím období probíhá etapa třetí, vedoucí od křižovatky s ulicí Družstevní až k další křižovatce s ulicí Cesta brigádníků. „Akce pokračuje podle plánu, v tomto ohledu zatím žádné časové skluzy hlášeny nebyly.

Termín dokončení třetí etapy byl stanoven na polovinu května. Hned poté budeme pokračovat etapou číslo čtyři, která celý cyklus rekonstrukcí zakončí,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic. Závěrečná čtvrtá etapa povede od výše uvedené křižovatky ulice Cesta brigádníků až k „hlavní silnici“ (k ulici Revoluční).

Veškeré práce by měly být dokončeny začátkem letních prázdnin, což je zajisté příznivá zpráva zejména pro tamní obyvatele. Ti se mohou již nyní těšit na nově zrekonstruovanou vozovku, chodníky, výstavbu nového veřejného osvětlení a mnohem efektivněji vytvořená parkovací místa. „Určitou změnu bude pro občany představovat zrušení chodníku ve směru od ulice Cesta brigádníků k ulici Revoluční, kde vznikne prostor pro kolmé parkovací stání. Celá ulice Štefánikova pak zůstane jednosměrná a zcela propojí ulici Mostní s ulicí Revoluční,“ uvedl kralupský místostarosta Marek Czechmann.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ