Chystá se výstavba nového parkoviště

Na začátku měsíce května došlo k úplné uzavírce chodníku v ulici Dobrovského, která vede od kruhového objezdu ve směru na Lobeč. Důvodem tohoto omezení je pokládání kabelů pro telekomunikační síť UPC, přičemž přibližná délka uzavřeného úseku činí v současné době cca 400 m. Obchůzná trasa pro pěší nyní vede ulicemi Tyršova, Sladkovského až k Jeronýmovu náměstí. Pro řidiče motorových vozidel sice objízdná trasa nařízena nebyla, nicméně v daném úseku zajišťuje provoz kyvadlová doprava řízená semafory.

Veškeré práce by měly být dokončeny do 7. 6. 2018, ovšem hned na konci měsíce června dojde k zahájení velké investiční akce v podobě výstavby nového parkoviště. V blízkosti dráhy vznikne přibližně sedmdesát nových parkovacích míst, která budou pod kamerovým zabezpečením, počítáno je rovněž s umělým osvětlením. „Parkoviště by mělo sloužit především pro obyvatele sídliště Hůrka, kde je parkování v současné době značně problematické. Investiční akce bude probíhat až do 31. října. Po tuto dobu musí řidiči stále počítat s jednosměrným provozem a ostatní občané s obchůzkou přes Cukrovar,“ uvedl pro kralupskou televizi místostarosta Marek Czechmann.

Další pozitivní zprávou je možnost spojená se získáním finanční dotace, což dokládají slova místostarosty Libora Lesáka: „Naše dotace byla akceptována. Spousta projektů byla v první fázi vyřazena, ovšem náš mezi neúspěšnými nebyl. To je ta pozitivní stránka věci. Nyní už jen čekáme na celkové hodnocení, které určí, jestli na dotaci dosáhneme. Nicméně i tak jsme na tuto akci vysoutěžili dodavatele a na konci června určitě začneme stavět. Kdybychom nakonec na dotaci nedosáhli, parkoviště bude zafinancováno ze zdrojů města.“ Investiční akci „Parkovací stání v ulici Dobrovského, Kralupy nad Vltavou“ provede firma Chládek a Tintěra, a. s., a to za cenu 4 870 240 Kč s DPH.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ