Nové číslo EkoZpravodaje je k dispozici

Kralupy nad Vltavou – Vážení příznivci Ekologického centra Kralupy nad Vltavou, dovolujeme si Vám v příloze nabídnout druhé číslo EkoZpravodaje v roce 2018, který pro Vás připravil kolektiv ekocentra.

Doufáme, že Vás zaujme článek o včelaření, které si mohou zájemci nejprve na rok vyzkoušet, než se rozhodnou pořídit si vlastní včelstva. Dále se dozvíte o Dnech Země a seminářích, které ekocentrum uspořádalo pro školáky a veřejnost, a o dalších akcích, které připravujeme. Zjistíte, že nakupovat můžeme i „bez obalu“, maminky malých dětí mohou porovnat výhody a nevýhody látkových a papírových plenek a připravili jsme pro Vás i návod na zdravé a dobré smoothie. V okénku z přírody se dočtete o léčivém potenciálu zázvoru a dočtete se i o tom, že letošní Světový den životního prostředí probíhá ve znamení boje s plasty. V našem EkoZpravodaji uvádíme i tipy na zajímavé výlety do okolí a poradíme Vám, kam se můžete vydat na samosběr jahod.  

Budeme rádi, zúčastníte-li se naší nové soutěže o stromech, jejímž cílem je zmapování lip a jiných významných stromů ve městě. Plakátek soutěže je v příloze.

Slunečné a příjemné léto Vám přejí za kolektiv ekocentra

Jana Krátká a Monika Haňurová,

dispečerky ekologického centra

ZPRAVODAJ EC ke stažení ZDE

Autor:admin