Kladno x USA, autogramiáda a krasobruslařská exhibice

Před horkým červnovým počasím se během Dnů Kralup mohli lidé ochladit na zimním stadionu. Hokejistky z Kladna zde v sobotu 9. června sehrály přátelské utkání proti týmu Virqua Blackhawks z Wisconsinu, které vyhrály jednoznačně v poměru 10:2. Během dne probíhala také ukázka přípravy hokejistů a krasobruslařek či autogramiáda.

Kladno vs. Virqua Blackhawks

Na přátelském utkání kladenského týmu s americkým se to hemžilo osobnostmi. Úvodní bully zápasu vhazoval americký velvyslanec v České republice Stephen King pocházející právě z wisconsinského města Virqua. Čestným hostem zápasu byl brankář New York Rangers Ondřej Pavelec. Jeho starší sestra Marcela Pavelcová je sama úspěšnou hráčkou působící v kladenském týmu a bratra k hokeji přivedla. I sestra zlatého a bronzového brankáře z mistrovství světa v letech 2010 a 2011 se prosadila v české reprezentaci. Na utkání, a hlavně autogramiádu, dorazil i Libor Procházka, olympijský vítěz z Nagana.

Předvedení tréninků krasobruslení a hokeje

Hokejový klub si společně s krasobruslařským oddílem připravil ukázku toho, jak sportovci trénují. Program byl jak na ledě, tak mimo něj, kde byla možnost vyzkoušet si například tzv. street hokej nebo střelbu. „Z našeho pohledu jsme veřejnosti více nabídnout nemohli. Účast byla ale velmi nízká, což bylo zklamáním,“ komentuje Josef Zajíc průběh akce. Kromě pozitivních ohlasů má ale také pár zajímavých postřehů, jak celou akci vylepšit. „Myslím si, že za rok okolo nás zcela jistě projde dost nápadů, jež nás zaujmou,“ dodává. Na ledě proběhla společná ukázka tréninku hokejových i krasobruslařských dovedností, během které si krasobruslařky vyzkoušely právě práci s hokejkou a pukem a naopak hokejisti krasobruslařské prvky. „Za náš oddíl jsem spokojená.

Prezentace byla pro veřejnost srozumitelná a návštěvníci měli možnost zhlédnout i exhibiční vystoupení,“ komentuje hlavní trenérka Simona Majrychová. Se svým programem se prezentovala domácí závodnice Noemi Mikešová a jako host pražská závodnice Amélie Valentová, aktuálně 4. nejlepší mladší žačka v České republice, a také členka projektu talentované mládeže.

Autogramiáda olympijského vítěze a domácích hráčů

V dopoledních hodinách v prostorách před zimním stadionem proběhla i autogramiáda. Podpis mohli návštěvníci získat od olympijského vítěze z Nagana, zlatého a dvakrát bronzového medailisty z mistrovství světa, Libora Procházky, a také od domácích hráčů Jakuba Kaprála, Jiřího Exnera a Tomáše Práška. „Myslím si, že ulovit autogram od takových hvězd jako je Ondřej Pavelec nebo Libor Procházka je skvělý zážitek. Portrét s oběma hráči má lesk a naši hráči vedle těchto hokejových velikánů měli možnost rozdat podpisy na svých originálních podpisových kartičkách,“ komentuje sportovní ředitel klubu Josef Zajíc. „Bude-li vhodná příležitost, rádi bychom autogramiády zopakovali,“ dodává.

Kateřina Horová

Autor:KZ