Parkoviště v Dobrovského ulici je dokončeno

Od letošního července probíhala výstavba nového parkoviště v Dobrovského ulici (pod Hostibejkem). V blízkosti dráhy vzniklo přibližně sedmdesát nových parkovacích míst včetně chodníku a umělého osvětlení. Přidanou hodnotou je pak systém kamerového zabezpečení, jež bude funkční ihned po kolaudaci stavby.

„Jedná se o největší parkoviště, které se zde podařilo za dlouhých patnáct let vytvořit. Zaslechl jsem názory od některých občanů, že zde nikdo parkovat nebude, že je to moc daleko a tak dále. Jenže ono opravdu není snadné najít obdobně velký prostor, v blízkosti centra města je to prakticky nemožné. Chci věřit tomu, že si většina občanů toto uvědomuje. Myslím si, že především obyvatelé sídliště Hůrka nakonec ocení funkčnost takto zabezpečeného prostoru,“ uvedl místostarosta Libor Lesák s tím, že realizace parkoviště má ještě další důležitý podtext.

„Jsme přesvědčeni o tom, že toto parkoviště budou využívat i přespolní občané, kteří mnohdy berou Kralupy jako vhodnou ‚přestupní stanici‘. Naším záměrem je dostat automobily z centra, a to i za cenu možných represí. Vnímáme totiž stížnosti místních obyvatel, jimž jsou parkovací místa pravidelně obsazována řidiči z okolních obcí a měst.“ Projekt „Parkovací stání v ulici Dobrovského, Kralupy nad Vltavou“ byl spolufinancován z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž celková cena činila 4 870 240 Kč s DPH.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ