Veletrh vzdělávání proběhne v únoru

Střední Čechy – Krajská hospodářská komora Střední Čechy si Vás dovoluje pozvat na „Veletrh učňovských a studijních oborů – ŘEMESLA 2019“, který se koná ve dnech 14. -16. 2. 2019 na Výstavišti v Lysé nad Labem.

Jako v předchozích ročnících je pro účastníky veletrhu připraveno zajímavé soutěžní klání a pro návštěvníky velice pestrý program, který zajistí prezentující se střední školy. Na akci se představí střední školy z regionů Nymburk, Mladá Boleslav, Mělník, Kolín, Praha-východ a Praha. Kromě prezentace ve stáncích se školy zúčastní Soutěže o nejlepší prezentaci školy, kterou pro ně KHK Střední Čechy připravila. Pro tuto soutěž si každá škola připravila krátkou prezentaci, kterou přednesou studenti škol na pódiu.

Kromě této soutěže budou ve stáncích prezentovány výrobky škol vyrobené v rámci Generační tour, tzn, vzniklé spoluprací mezi žáky ZŠ a SŠ a vyrobené ve školních dílnách středních škol.

Kromě těchto hlavních budou mít střední školy možnost přilákat pozornost návštěvníků dalšími způsoby. Každá škola bude mít k dispozici svůj stánek, kde představí žákům ZŠ, jejich rodičům a dalším návštěvníkům akce obory, které nabízí. Gastronomické školy si připraví ochutnávky svých výrobků, v dalších stáncích budou mít návštěvníci možnost zkrášlit se, či ostříhat, popř. vyrobit si drobný dárek.

Program nabízí také seznámení žáků ZŠ, SŠ a jejich rodičů s nabídkou některých firem z okolí, které chtějí motivovat žáky k výběru studijního oboru a mohou nabídnout absolventům práci v jejich firmě. Pro žáky ZŠ je připravena zajímavá soutěž, která jim pomůže získat víc informací o jednotlivých vystavujících školách a pobavit se. Prezentace škol budou ve dnech 14. a 15. 2. 2019 doplněny zajímavým doprovodným programem – módní přehlídkou, pohádkou apod.

Zahájení akce dne 14. 2. 2019 v 10:00, v dalších dnech je program zahájen již v 09:00.

Další informace na www.khkstrednicechy.cz

autor: Vladislava Šizlingová,

sizlingova@komora.cz

Autor:admin