Marek Czechmann, kralupský starosta: V příštím roce bychom rádi rozšířili adventní program na víc dnů, protože by byla škoda nevyužít potenciálu nového náměstí

Ing. Marek Czechmann byl v listopadu loňského roku zvolen starostou našeho města a má tak nyní za sebou první čtvrtletí v nové funkci. Nabízí se tedy krátké zastavení a zabilancování.

Jak jste se s novou rolí ve vedení města sžil?

Jelikož jsem už osm let působil ve městě jako místostarosta, dokázal jsem si představit, co mě bude čekat. Práce, kterou nyní primárně vykonávám, je pochopitelně poněkud jiná, ale zároveň není až tolik rozdílná. Myslím, že jsem si zvykl poměrně rychle, z míry mě zatím nic nevyvedlo. Je to samozřejmě i zásluha mých kolegů, pánů místostarostů. Vojta Pohl se během krátké doby s novou funkcí rychle sžil, Libor Lesák je naopak dlouholetým místostarostou, takže si celkově myslím, že naše spolupráce by mohla i nadále dobře fungovat. Jinak v prvních týdnech jsem se s funkcí starosty pochopitelně seznamoval a také jsem navštívil všechny starosty kralupského ORP.

Jak jste si užil adventní oslavy, případně vánoční čas tady v Kralupech? Už pochopitelně ve funkci starosty.

Adventní oslavy byly moc hezké, přestože nám počasí příliš nepřálo. V příštím roce bychom rádi rozšířili adventní program na víc dnů, protože by byla škoda nevyužít potenciálu nového náměstí. I s přihlédnutím k tomu, že by měla být tou dobou hotova další část. Uvidíme. Nicméně již nyní mohu prozradit, že jsem dostal celou řadu pochvalných ohlasů na vánoční osvětlení, to se opravdu povedlo. Odbor realizace investic, který toto zajišťoval, odvedl opravdu skvělou práci. Dovolím si tvrdit, že i příští rok na mnohé navážeme.

Jaké máte v nejbližší době plány? Co Vás v následujících týdnech a měsících čeká?

Rada města schválila složení komisí a my se nyní budeme zabývat jejich obsazením. To je takový první úkol. Dále nás čeká zpracovávání projektových dokumentací na nové akce a v neposlední řadě chystám svolat setkání starostů z našeho ORP. Ve vedení obcí je v současnosti celá řada nových tváří a my pochopitelně chceme všem starostům podat pomocnou ruku a seznámit je také s naší agendou. Dále nás čekají výběrová řízení na investiční akce, které začnou už v březnu. Práce bude určitě hodně, ale i tak doufám, že vše podstatné zvládneme.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ